Pursaklar’da 30 Ağustos Coşkusu

featured
service

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99.yıl dönümü Pursaklar Belediyesi tarafından hazırlanan çeşitli etkinliklerle büyük coşku ile kutlandı.

Pursaklar Belediyesi, Zafer Bayramı coşkusunu tüm ilçe sakinlerine yaşatmak için çeşitli etkinlikler düzenledi.

Pursaklar Belediyesi tarafından organize edilen etkinlikler kapsamında ilçede ilk olarak Hokey turnuvası düzenlendi. Büyük çekişmelerin yaşandığı müsabakaları protokol üyeleri büyük bir heyecanla takip etti.

Turnuva’da birinci olan ve dereceye giren takımlara kupalarını İlçe Kaymakamı Mehmet Yıldız, Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, Ak Parti İlçe Başkanı Servet Türkayık ve Türkiye Hokey Federasyonu Asbaşkanı Bayram Yüksel takdim etti.

Spor müsabakalarının ardından Pursaklar Belediyesi Abdurrahim Karakoç Kültür Merkezi’nde Başkan Ertuğrul Çetin, İlçe Kaymakamı Mehmet Yıldız, Ak Parti İlçe Başkanı Servet Türkayık ve Mehmet Ersin Ekinci ‘nin katılım sağladığı ve vatandaşların büyük ilgi gösterdiği Prof. Dr. Ahmet Şimsirgil tarafından “Zaferler Ayı ve Tarih Şuuru” konulu konferans düzenlendi.

‘‘Ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum’’

Gerçekleşen konferansın ardından açıklama yapan Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin; ‘‘99.yılını kutladığımız 30 Ağustos Zafer Bayramı, vatan toprağı işgal altında bulunan bir milletin, yokluklara rağmen azimle, inançla ve kararlılıkla toprağını nasıl müdafaa edebileceğini yedi düvele göstermiştir. Bize düşsen ise bu şanlı ecdadın torunları olarak bu aziz vatanı şer odaklarına karşı sonuna kadar korumaktır. Bu duygularla, tüm hemşehrilerimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyor, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum’’ dedi.

Pursaklar Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri, Neyzen Tolga Saraçoğlu Orkestrası’nın musiki dinletisi ile sona erdi.

Pursaklar’da 30 Ağustos Coşkusu