PTT’den İŞKUR ödemeleri açıklaması

featured
service

PTT’den yapılan açıklamada işsizlik sigortası, iş kaybı tazminatı, ücret garanti fonu ödemesi ve kısa çalışma ödemelerinde koronavirüs ile mücadele kapsamında yeni önlemler alındığı duyuruldu.

PTT’DEN TÜM MÜŞTERİLERİNE SMS Koronavirüs tedbirleri çerçevesinde bazı illere giriş çıkışların kısıtlandırılması ve herhangi bir nedenle resmi ikametinde bulunmayan vatandaşların işsizlik sigortası, iş kaybı tazminatı, ücret garanti fonu ödemesi ve kısa çalışma ödemelerini kolaylıkla alabilmeleri için yeni önlemler alındı.

Buna göre, tüm İŞKUR ödemesi hak sahiplerini de kapsayan bu uygulama ile hak sahiplerinin kayıtlı cep telefonlarına PTT’nin internet sitesine yönlendirecek özel bir link, SMS ile gönderilecek. Hak sahibi vatandaşlar, bu internet sitesi linki üzerinden kişiye özel tek kullanımlık form dolduracak. Bu form ile hak sahibi ödeme bedellerinin sistemde kayıtlı konut adresine, PTTBank hesabına veya kendi banka hesabına gönderilmesini talep edebilecek.

2020 yılı Mart ayına ait İşsizlik Sigortası ödemesi hak sahibi olup mevcut cep telefonu numarasına SMS gelmeyen vatandaşların ise, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İletişim Merkezi “ALO 170” iletişim hattından sistem üzerindeki telefon numaralarını güncellemeleri istendi.

PTT’den İŞKUR ödemeleri açıklaması