Platformun buluştuğu merkez: Ankara

featured
service

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, dünya başkentleriyle iş birliği sürecini her platformda sürdürüyor. Başkan Yavaş’ın öncülüğünde daha önce 44 başkenti COVID-19 salgını ile mücadele konusunda “www.capitalsinitiative.org” internet sitesi ile bir araya getiren Büyükşehir Belediyesi, güncel haber ve gelişmeleri bu platform üzerinden dayanışma içerisinde paylaşmaya devam ediyor. 102 dilde yayınlanan ortak platformda buluşan dünya başkentleri belediye başkanlarının çalışmalarını, hizmetlerini ve tecrübelerini aktarmaya devam ediyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi koronavirüs salgının başladığı günden itibaren topyekün mücadelesini ve uluslararası iş birliklerini sürdürüyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın öncülüğünde kurulan “COVID-19’a Karşı Dünya Başkentleri Platformu” dünya başkentlerinin belediye başkanlarının çalışmalarını ve hizmetlerini paylaşarak ortak mücadele sağlamayı amaçlıyor.

PLATFORMUN BULUŞTUĞU MERKEZ: ANKARA

Yaklaşık 1 yıldır bu platformda covid-19 salgını ile yapılan mücadele çalışmaları hakkında deneyimlerini paylaşan 44 dünya başkenti, bu mücadele konusunda desteğe ihtiyacı olan diğer başkentlere de yardımcı oluyor.

“www.capitalsinitiative.org” internet adresi üzerinden takip edilebilen platformun buluştuğu merkez nokta Ankara olurken, bu platformdan yararlanan dünya başkentleri salgın süreci ile birlikte hayata geçirdikleri mücadele yöntemleri ve güncel haberler başta olmak üzere Dünya Sağlık Örgütü’nden alınan COVID-19 salgınına ait günlük veriler ve bilgileri de paylaşmaya devam ediyor.

102 DİLE ÇEVİRİ İMKANI

“COVID-19’a Karşı Dünya Başkentleri Platformu”nda başkentlerdeki yerel yönetimler ve büyükelçiliklerle irtibat halinde önemli verilere ulaşılırken, günlük ortalama 5 bilimsel makalenin paylaşıldığı platformda salgın hastalığa karşı 800’den fazla makale ve alınacak önlemler otomatik çeviri ile 102 dilde yayınlanıyor.

www.capitalsinitiative.org adresi üzerinden uluslararası medyadan alınan salgına yönelik haberlerin yanı sıra uluslararası makalelerin de yer aldığı tüm bilgiler anında Türkçeye çevrilirken, çoklu dil desteği sayesinde tüm dünyadan da takip edilebiliyor.

44 BAŞKENT’TEN ANLIK VERİLER

İnternet sitesinde dünya haritası üzerinden ülke ülke vaka ve ölüm sayılarına ulaşılabilirken, günlük bilgiler ve tüm çalışmalar platforma yüklenerek anlık olarak paylaşılıyor.

Kororanavirüs ile mücadelede Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan tüm çalışmaların da paylaşıldığı platformda şu başkentler yer alıyor:

Atina, Bağdat, Bangkok, Banjul, Bişkek, Brüksel, Budapeşte, Buenos Aires, Bükreş, Dnipro, Doha, Guanco, İslamabad, Kanberra, Karkiv, Kiev, Lefkoşa Türk Belediyesi, Londra, Lübliyana, Maputo, Moskova, Nur- Sultan, Paris, Pekin, Priştine, Riga, Saraybosna, Sejong, Seul, Shenzhen, Singapur, Tahran, Taipei, Talin, Tiflis, Tiran, Tokyo, Tunus, Ulan Batur, Vaşington, Viyana, Zagreb ve Phnom Penh.”

Platformun buluştuğu merkez: Ankara 1
Platformun buluştuğu merkez: Ankara