Pazarcılara kolonya, eldiven ve maske dağıtıldı

featured
service

Sabah saatlerinde Atatürk Mahallesi’ndeki kapalı Çubuk Pazarı’na kurulan Perşembe Pazarına gelen Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, Zabıta ekipleriyle birlikte pazar tezgahlarını tek tek dolaşarak koronavirüs önlemleri hakkında bilgi verdi.

Pazarda esnaflara bir taraftan bilgi veren Başkan Demirbaş, diğer taraftan da esnaf ve vatandaşlara dezenfektan ile kolonya sundu. Zabıta ekipleri de pazarcı esnaflara eldiven dağıtarak maske ve eldiven kullanımları hakkında telkinde bulunarak, özellikle esnafların hijyen ve belirtilen tedbirlere uymalarını istedi.

Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, Çubuk Belediyesi olarak koronavirüs önlemleri için her türlü tedbiri aldıklarını ve almaya devam ettiklerini söyledi.

İçişleri Bakanlığının genelgesi çerçevesinde Zabıta ekiplerinin günlük olarak umuma açık yerlerin kapalı tutulması için denetimler gerçekleştirdiklerini anlatan Başkan Demirbaş, tedbirler kapsamında pazardaki esnaflara sık sık ellerini yıkamaları, dezenfektan, kolonya, eldiven ve maske kullanmaları konusunda uyarılar yaptıklarını kaydetti.

Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan 14 kuralın harfiyen uyulması gerektiğine işaret eden Başkan Demirbaş, ‘’Biz belediye olarak gerekli tedbirleri alıyoruz. Vatandaşlarımız da Sağlık Bakanlığımızın yayınladığı tedbirleri uygulamak zorunda. Dün akşamdan Pazar alanı tamamen dezenfekte edildi. Sabahta ekiplerimiz esnaflarımızı bilgilendiriyor. Hem esnafımıza hem de pazara gelen vatandaşlarımıza ekiplerimiz kolonya sunuyor, eldiven dağıtıyor. Pazara gelen vatandaşlarımıza da eldiven dağıtıyoruz. İnşallah bu süreci hep birlikte dayanışma içerisinde ve kurallara uyarak atlatacağız’’ diye konuştu.

Çubuk Belediyesinin uygulamasından dolayı memnun olduklarını dile getiren pazarcı esnafı ise, vatandaşların da pazarda hijyen kurallarına uymalarını, özellikle meyve ve sebzeleri seçerken kendi başlarına değil eldivenli personelden yardım almalarını istedi.

Pazarcılara kolonya, eldiven ve maske dağıtıldı