Öztrak’tan 13. Cumhurbaşkanı açıklaması

featured
service

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Merkez Yürütme Kurulu toplantısı ardından partinin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığı ilgili sorulara yanıt verdi.

ANKARA (İGFA) – CHP’nin hafta sonu İstanbul’da yaptığı miting sonrası yeniden gündeme gelen “Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı adaylığı” konusu siyaset gündeminin merkezinde yer alıyor.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, 13’üncü Cumhurbaşkanı’nın Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun da içinde olduğu 6 lider tarafından ortak belirleneceğini söyledi.

MYK toplantısı sonrası Kılıçdaroğlu’nun adaylığı ile ilgili soruya Öztrak, “Parti sözcüsü olarak defalarca ifade ettim. Türkiye’nin 13’üncü Cumhurbaşkanı Genel Başkanımızın da içinde olduğu 6 lider tarafından ortak belirlenecektir. Dolayısıyla burada daha önce 6 lider cumhurbaşkanının niteliklerini açıklamıştır. Bu niteliklere yoğunlaşmakta yarar vardır” diye konuştu.

MALTEPE’DEKİ MİLLETİN SESİ MİTİNGİ

“Milletin Sesi” mitingini büyük bir coşkuyla gerçekleştirdiklerini belirten Öztrak, “Maltepe’deki demokrasi meydanında, umut vardı. Gülen, aydınlık yüzler vardı. Hak, hukuk ve adalet çağrıları vardı. Dostluk, kardeşlik ve özgürlük şarkıları vardı. Huzur ve bereket özlemi vardı. Haramilerin saltanatına son verme iradesi vardı. Ve o meydanda, ortak geleceğimizi beraberce inşa etme azmi ve kararlılığı vardı” diye konuştu. 

Öztrak, CHP MYK gündemi üzerine yaptığı açıklamada ise “128 milyar dolar başta olmak üzere, hesapsız, kitapsız satılan her sentin, her gram altının hesabını soracağız.” dedi. Vatandaşlara seslenen Öztrak, “Çocuklarınızı bu güzel ülkede tutmak istiyorsanız, bize katılın. 128 Milyar doların hesabını sormak istiyorsanız, bize katılın. Ödediğiniz vergiler nerelere harcanıyor, öğrenmek istiyorsanız, bize katılın. İsraf haramdır, yolsuzluk haramdır, yandaş kayırmak haramdır diyorsanız, bize katılın” çağrısında bulundu.

Öztrak’tan 13. Cumhurbaşkanı açıklaması