İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından düzenlenen “Özgürlük ve Demokrasi Şenliği”, 9 günlük programın ardından bugün sona eriyor. Şenlik kapsamında Saraçhane İBB Yerleşkesi başta olmak üzere İstanbul’un çeşitli noktalarında etkinlikler gerçekleştirildi.
Etkinliklerin dünkü (5 Nisan Cumartesi) programında, gündüz saatlerinde çocuk atölyeleri düzenlenirken, akşam bölümünde müzisyen Ozbi sahne aldı. Aynı saatlerde Cengiz Özdemir ve Önder Kaya, “Sur İçinde Bayram” başlıklı söyleşide dinleyicilerle buluştu.
Şenliğin son günü olan bugün (6 Nisan Pazar) ise program yine çocuk etkinlikleriyle başladı. Etkinliklerin akşam bölümünde saat 19.00’da Ceren Sungur’un söyleşisi, 20.30’da ise Çağla Fidan ve Derya Türkan’ın konseri yer alacak.

Çocuklara Yönelik Etkinlikler İlgi Gördü
Şenlik boyunca her gün saat 12.00 ile 18.00 arasında çocuklara özel atölyeler düzenlendi. Saraçhane Parkı, Müzede Gazhane, Dijital Deneyim Merkezi ve Çubuklu Silolar gibi farklı mekanlarda gerçekleştirilen etkinliklerde, çocuklar geri dönüştürülebilir malzemelerle çalışmalar yaptı; boyama, taş süsleme, yüz boyama ve maskot gösterilerine katıldı.
Pamuk şeker ve balon stantlarının da yer aldığı alanlarda, sihirbaz ve jonglör gösterileri çocuklara yönelik programlar arasında yer aldı. Etkinlikler eğitmenler eşliğinde düzenlenirken, güvenlik ve hijyen kurallarına dikkat edildi. Aileler ise etkinlik alanlarında çocuklarını izleyerek vakit geçirdi.
İBB’nin düzenlediği Özgürlük ve Demokrasi Şenliği, bu akşam yapılacak konser ve söyleşiyle tamamlanacak.