Özcan: “Keşan Atatürk Stadı’nın tüm bakımlarını 10 yıl belediye eliyle yaptık”

featured
service

Geçmiş dönem Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Keşan Atatürk Stadı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Keşan Postası (EDİRNE İGFA)- Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Spor Toto’nun katkılarıyla yenileme işi devam eden ve parça parça faaliyete geçirilmeye başlanılan Keşan Atatürk Stadı ile ilgili olarak geçmiş dönem Keşan Belediye Mehmet Özcan açıklamalarda bulundu.

Konuyla ilgili olarak görüşlerini aldığımız geçmiş dönem Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan ise, 2009 yılında valilikten stadın kullanım hakkını aldıklarını belirterek, stadın ve kapalı spor salonunun bakımlarını sürekli olarak belediye imkânları ile yaptıklarını söyledi.

Mehmet Özcan, şu açıklamaları yaptı: “Sürekli eski dönem diye tutturacaklarına, güya bir şeyler yaptılar ama mevcut olandan daha kötü bir şey yaptılar. O statta büyük takımlarla maç yapıldı. Standartlara uygun bir sahaydı. Biz orasını 2019 yılında devraldığımızda arkası toprak sahaydı. Tribünlerin bakımını yaptık, aradaki yolu geçirdik. Kapalı spor salonuna sürekli bakım yaptık. Tartan pisti yaptık. Orasını devraldığımızda devlet eliyle iyi çalıştırılmıyordu. Akşam mesai bittiğinde kapanıyordu stat. Biz stadı sabah 7’den gece 12’ye kadar çalışır duruma getirdik.”

“KULÜPLERDEN PARA ALINIYORDU, ALMADIK”

Amatör spora ve Keşan’da faaliyet gösteren kulüplere de her zaman destek olduklarını kaydeden Özcan; “Eskiden yerel kulüplerimizden antrenman ve maç parası talep ediliyordu. Biz onların hiç birini almadık” dedi.

Özcan: “Keşan Atatürk Stadı'nın tüm bakımlarını 10 yıl belediye eliyle yaptık” 1

“İLK PROJEDE NELER GÖSTERİLDİ, NELER YAPILDI?”

Stadın Keşan Belediyesi’ne tahsis süresinin 2019 yılında sona erdiğini ve yerel seçimlerin yapıldığını hatırlatan Mehmet Özcan, geçen sürede gerekli bakımların yapılması halinde bazı düzenlemelerle kullanılabilir halinin devam edebileceğini aktardı. Özcan şöyle konuştu: “2019’da 10 yıllık tahsis süresi doldu. Stadın çimlerine düzgün bir bakım yapılabilirdi. Arka taraftaki sentetik sahayı biz zaten yapmıştık, standartlara uygundu. Şu anda bir şeyler yapılıyor, tabi ki yapılacak. Yapıldı diye biz üzüntü mü duyacağız? Ama bir işi yapmanın da biraz yolu yordamı olması lazım. Orada tribünlerin altında altyapımız vardı. Misafir takım oyuncuları, hakem odaları, ev sahibi odaları, idari bölümler vardı. Şimdi var mı bunlar? Proje ihale edilirken bunların hiç biri düşünülmemiş. Muhtemelen müteahhit de noksanlarını bildirdi ama yapmadılar. İlk ihale şartnamesine bakın neleri vermişler ihaleye. Yapılanlara bakın, aradaki farkları görürsünüz.”

“KEŞAN ATATÜRK STADI, EDİRNE’DEKİ EN İYİ BAKIMLI STATTI”

Mehmet Aytaç’ın, “Etap etap gidilerek yeni bölümlerin, yeni tribünün yapılacağı, çevre düzenlemesi yapılacağı söyleniyor” şeklindeki sorusunda ise Özcan şöyle yanıt verdi: “Cak, cuk işleri bunlar. Hazır yapılıyor iken niye yapmadın? Yüzme havuzunu istedik vermediler. Gençlik Merkezi için yer verdik biz. Sağlık Bakanlığı’na da yer verdik. Hala da bir şey yapıldığı yok. Keşan Atatürk Stadı’na doğru düzgün bir şey yapılmadı. Sahanın drenajı yenilenmiş. Bahar yağmurları yağdığında göreceğiz. Biz stadı devraldıktan sonra 10 yıl boyunca adam gibi bakımını yaptık. İl Spor Müdürlüğü’ne de sorsunlar, Edirne ili sınırları içindeki benzer statlar içindeki en iyi bakımlı stat Keşan Atatürk Stadı’dır. Stadın tüm bakımlarını yaptık, halka açtık.”

Özcan, açıklamalarının sonunda Helvacıoğlu’nu ve hükümeti eleştirerek şunları söyledi: “Geçmiş dönem geçmiş dönem diyorlar. Senin 3 senen geçti. Keşan’da gelip geçici yol ve kaldırım dışında ki bunlara zaten sıra geliyordu. 12 yıl boyunca alt yapı yaptık. 3 sene içinde elle tutulur hangi projeni bitirdin? Zamanı zaten kaybettin artık. Bu saatten sonra büyük bir proje yapamazsın. Yapılan şeyleri vatandaşla paylaşmak yok. Yukarıdan gelen işler ve sürekli geçmişe iftira. Yaptıklarınızı gösterin. Zaten bu iktidarın 20 yılda yaptıklarıyla bu ülke bu hale geldi. Buradakinden ne bekliyoruz ki?” 

Özcan: “Keşan Atatürk Stadı’nın tüm bakımlarını 10 yıl belediye eliyle yaptık”