Özbekistan’ın kalbi Bursa Yıldırım’da

featured
service
Özbekistan'ın kalbi Bursa Yıldırım'da 1

Yıldırım Belediyesi, Özbekistan Ankara Büyükelçiliği ve Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği (EkoAvrasya) işbirliğinde düzenlenen, “İpek Yolu’nun Kalbi Özbekistan” başlıklı fotoğraf sergisi 27 Ağustos 2021 tarihinde Bursa’da düzenlenecek.

BURSA (İGFA) – Bursa’nın Yıldırım ilçesinde Özbekistan Ankara Büyükelçisi Alişer Ağzamhocayev’in katılımıyla gerçekleştirilecek sergide, Özbekistan’ın bütün yönleriyle tanıtılması hedefleniyor. Tarih, yaşam, doğa ve yemek konularından oluşan yaklaşık 150 eser, 31 Ağustos 2021 tarihine kadar ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

“ÖZBEKİSTAN İLE TÜRKİYE ARASINDAKİ İLİŞKİLERİ GÜÇLENDİRMELİYİZ”

Sadece manevi önderleriyle değil, feyizli topraklarıyla eşsiz bir ülke olan Özbekistan’ın bağımsızlığının 30. Yılına özel hazırlanan fotoğraf sergisini sanatseverlerin beğenisine sunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, 35 milyonu aşan genç ve dinamik nüfusu, zengin yeraltı ve yerüstü kaynakları, bereketli toprakları ve çalışkan halkı ile gönlümüzde farklı bir yeri olan Özbekistan’ın bağımsızlığını ilan etmesinin 30. yıl dönümünü kutladı. Türk dünyasının kültür beşiği olan kadim Özbekistan ile Türkiye arasındaki mevcut ilişkiler stratejik ortaklık düzeyine ulaşmış ve her geçen gün daha da derinleşmekte ve geleceğe ışık tuttuğunu ifade eden Başkan Yılmaz, “Bizler de bu kutlu sürece katkı sunabilirsek kendimizi bahtiyar hissederiz. Bu düşüncelerden yola çıkarak, Özbekistan’ın usta sanatçılarının eserlerinden oluşan fotoğraf sergisi ile çok kısa süre içerisinde yaklaşık 15 bin hemşehrimize Özbekistan’ı tanıtma fırsatı bulacağız” dedi.

Özbekistan’ın kalbi Bursa Yıldırım’da