Otokar yeni araçlarıyla Busworld’de yerini aldı

featured
service

Otokar, toplu taşımacılık için geliştirdiği 6 metrelik CENTRO ailesini otobüs ürün gamına ekledi.

İSTANBUL (İGFA) – Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar, ürün ailesine kattığı yeni araçlarıyla Busworld Turkey 2022’de yerini aldı.

Bu yıl 10’uncu kez düzenlenen Busworld Turkey 2022 Otobüs Endüstrisi ve Yan Sanayi Uluslararası İhtisas Fuarı’na 5 aracıyla katılan Otokar, ürün gamını 6 metrelik Otokar CENTRO otobüsleriyle genişletti.

Dizel ve elektrikli versiyonları olan Otokar CENTRO farklı yerleşim seçenekleriyle hatlı minibüs taşımacılığı ve belediye/halk otobüsü taşımacılığına hitap ediyor.

Dizel ailede Otokar’ın yeni tasarım çizgisi korunurken, ailenin elektrikli versiyonunda Otokar’ın 1970’li yıllarda efsane haline gelmiş olan yuvarlak farlı modelinin tasarımı uygulandı.

Otokar, mühendislik ve Ar-Ge ekiplerinin geliştirdiği CENTRO serisiyle otobüs ailesini 6 metreden 21 metreye kadar geliştirerek sektörün en geniş ürün gamına ulaştı.

Türkiye’de olduğu gibi Avrupa pazarında da küçük otobüs taşımacılığının son 10 yılda önemli bir gelişim kaydettiğini belirten  Otokar Genel Müdür Yardımcısı H. Basri Akgül, Otokar CENTRO ile hedeflerinin diğer hizmet verdikleri alanlarda olduğu gibi Türkiye’de kısa sürede liderliğe ulaşmak olduğunu söyledi.

Otokar yeni araçlarıyla Busworld'de yerini aldı 1

“Türkiye’de olduğu gibi, Avrupa’nın birçok şehrinde yeni yapılanmaya imkan olmadığı için tarihsel dokular içerisinde yolcu taşımacılığı yapılıyor” diyen Akgül, “CENTRO, düşük işletme giderleri, yolcu taşıma kapasitesi ve üstün manevra kabiliyetiyle Avrupa normlarının en yenilikçi aracı. AB’nin belirlediği tüm şehir içi taşımacılık kriterlerine sahip olan CENTRO, alçak tabanı, geniş iç hacmi ile yeni bir yolculuk deneyimi vadediyor. Türkiye’de birçok farklı ilde otobüs operatörleri ile deneyim günleri yaptık. CENTRO, toplu ulaşım esnafından tam not aldı. Yeni araç ailemizin Türkiye ve Avrupa tanıtımlarına önümüzdeki günlerde devam edeceğiz. Hesaplı yatırım maliyeti, düşük işletme giderleri, yüksek performansı, kullanıcısına sağladığı tasarruflarla CENTRO toplu ulaşımın mini kahramanı olacak” diye konuştu.

Otokar yeni araçlarıyla Busworld’de yerini aldı