Ortadoğu ve İtalya doğal taşta rotayı Türkiye’ye çevirdi

featured
service
Ortadoğu ve İtalya doğal taşta rotayı Türkiye’ye çevirdi 1

Ege Maden İhracatçıları Birliği tarafından Ticaret Bakanlığı koordinasyonunda Marble-İzmir Uluslararası Doğaltaş Fuarı ile eş zamanlı olarak 24-28 Ağustos tarihleri arasında Birleşik Arap Emirlikleri, Umman, Bahreyn ve İtalya’ya yönelik alım heyeti organizasyonu gerçekleştirildi.

İZMİR (İGFA) – Ege Maden İhracatçıları Birliği tarafından Ticaret Bakanlığı koordinasyonunda Marble-İzmir Uluslararası Doğaltaş Fuarı ile eş zamanlı olarak 24-28 Ağustos tarihleri arasında Birleşik Arap Emirlikleri, Umman, Bahreyn ve İtalya’ya yönelik alım heyeti organizasyonu gerçekleştirildi.

Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Mevlüt Kaya, BAE, Umman, Bahreyn ve İtalya’dan toplamda 46 tane satın almacı firmanın fuara geldiğini, salgına rağmen beklentilerin üstünde başarılı bir fuar geçirdiklerini söyledi. “46 firma ile 11 Türk firmamız 200’ün üzerinde ikili görüşme gerçekleştirdi.

İtalya, dünya toplam doğaltaş ihracatında 2020 yılında Türkiye’nin ardından 4’üncü sırada yer alıyor. Zengin mermer ve granit yataklarına sahip olmasına rağmen özellikle blok doğaltaş ithalatı yapan ülkeler arasında da önemli bir yeri var. İtalya’nın toplam blok doğaltaş ithalatında Türkiye; Çin’in arkasından yüzde 14,6‘lık bir pay ile ikinci sırada yer alıyor. Birleşik Arap Emirlikleri ise 300 milyon doların üzerinde ithalatıyla doğaltaş sektöründe önemli bir alıcı konumunda. BAE gerçekleştirdiği toplam doğaltaş ithalatının yüzde 31’ini Çin ve İtalya’dan gerçekleştiriyor. Türkiye’nin BAE ithalatındaki payı ise yüzde 13.”

Mevlüt Kaya, Körfez Arap Ülkeleri İş Birliği Konseyi (GCC) ’nin üyesi olan Bahreyn’de doğal taş endüstrisinin özellikle bölgedeki yüksek inşaat faaliyetleri sebebiyle büyük bir hızla büyüme eğilimi gösterdiğine değindi.

Ortadoğu ve İtalya doğal taşta rotayı Türkiye’ye çevirdi