O’nu Anlıyor, Hissediyor, Minnetle Anıyoruz

featured
service

Alper Taşdelen: “Çankaya, Mustafa Kemal Atatürk’ün kalesidir ve öyle olmaya devam edecektir. Ant olsun ki bu ülkeyi Atatürk’ün aydınlığına kavuşturacağız. Atamızı rahmetle, saygıyla ve özlemle anıyorum” 

Çankaya Belediyesi, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 83. Yıldönümü dolayısıyla anma töreni düzenledi. 

Çankaya Belediyesi önünde gerçekleşen anma töreninde konuşan Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Atamızın ilçesini Atamıza her zaman layık kılmak için bir yıldız gibi parlatacağız” dedi.

Anma töreninde ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrıldığı saat 9’u 5 geçe saygı duruşunda bulunan ve ardından İstiklal Marşını hep bir ağızdan okuyan Çankaya Belediyesi çalışanları ve Çankayalılar, Ata’sına sevgisini ve minnetini gösterdi.

BU ÜLKEYİ ATATÜRK’ÜN AYDINLIĞINA KAVUŞTURACAĞIZ 

Alanı dolduran Atatürk sevdalıları ile saygı duruşunda bulunan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Bizler O’nun düşüncelerini anlayanlarız, O’nun izinden yürüyenleriz. Çünkü bizler, bu ülkenin bağımsızlığını nasıl kazandığını bilenleriz. Büyük Atatürk diyor ya ‘Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız, bu kafidir.’ Biz Atamızı anlıyor, hissediyor ve minnetle anıyoruz.

Atamızın fikirleriyle yıllarca uğraştılar, adını meydanlardan sildiler ama ben her zaman şunu söyledim; bu çabalarınız beyhudedir, Mustafa Kemal Atatürk’ün adını silmeye kimsenin gücü yetmez. Atamızın ebedi istirahatgahı Çankaya’da. Biz Çankaya olarak Atamızı yüreğimizde taşıyoruz. Çünkü burası Mustafa Kemal Atatürk’ün ilçesi, hani Çankaya kale denir ya evet Çankaya, Mustafa Kemal Atatürk’ün kalesidir ve öyle olmaya devam edecektir. Bizler varız, Atatürkçüler, devrimciler, demokratlar, çağdaş uygarlıktan yana olanlar, bu ülkeyi aydınlığa taşımak isteyenler var. Bedeli ne olursa olsun vardık, varız ve var olmaya devam edeceğiz. Ant olsun ki bu ülkeyi aydınlık yarınlara, Atatürk’ün aydınlığına kavuşturacağız. Atamızı rahmetle, saygıyla ve özlemle anıyorum” diye konuştu.

O’nu Anlıyor, Hissediyor, Minnetle Anıyoruz