Öğrenciler yaz tatilinde de üretmeye devam etti

featured
service

Akyurt Nevzat Hüseyin Tiryaki Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri yaz tatillerinde de hem öğrenmeye hem de para kazanmaya devam etti. Aldıkları aylık maaş tutarı 3 bin TL’ye ulaştı.

Ak­yurt Nev­zat Hü­se­yin Tir­ya­ki Mes­le­ki ve Tek­nik Ana­do­lu Li­se­si öğ­ren­ci­le­ri yaz ta­ti­lin­de üre­ti­me devam etti. Mo­bil­ya ve iç mekan ta­sa­rı­mı öğ­ret­men­le­ri Emre Şenel ve Hakan Özkul ile bir­lik­te 9 öğ­ren­ci­nin üret­ti­ği ürün­le­rin ci­ro­su yıl­lık 2 mil­yon TL’ye ulaş­tı.

Milli Eği­tim Ba­kan­lı­ğı ta­ra­fın­dan 2021 Tem­muz Ayı’nda üre­tim araç­la­rı­nın alın­ma­sı­nın ar­dın­dan fa­ali­ye­te geçen Nev­zat Hü­se­yin Tir­ya­ki Mes­le­ki ve Tek­nik Ana­do­lu Li­se­si Döner Ser­ma­ye İşlet­me­si yaz ta­ti­lin­de de üre­ti­me devam etti. Yeni alı­nan ma­ki­ne­ler­le bir­lik­te üre­tim hacmi artan oku­lun öğ­ren­ci­le­ri si­pa­riş­le­ri ye­tiş­tir­me­ye ça­lı­şı­yor.

AB ve ABD’YE İHRAC EDİLİYOR
Yak­la­şık 2 mil­yon li­ra­lık ya­tı­rım sa­ye­sin­de Ak­yurt’taki mo­dern fab­ri­ka­lar­la eş değer hale gel­dik­le­ri­ni söy­le­yen Alan Şefi Emre Şenel, si­pa­riş­le­rin art­ma­sı ile bir­lik­te öğ­ren­ci­le­rin elde et­ti­ği ge­li­rin de art­tı­ğı­nı ifade etti. Şenel, “Döner Ser­ma­ye İşlet­me­miz­de CNC ebat­la­ma, CNC ro­uter, kenar bant­la­ma ve çoklu delik ma­ki­ne­le­ri­miz var. Aynı za­man­da öğ­ren­ci­le­ri­mi­zin toz­suz bir or­tam­da ça­lı­şa­bil­me­si için toz emme sis­te­mi de yer alı­yor. İşler yoğun ol­du­ğu için günde üç kam­yon mal­ze­me ge­li­yor ve çı­kı­şı ya­pı­lı­yor. Ak­yurt’ta fa­ali­yet gös­te­ren bir fir­ma­ya fason ola­rak üret­ti­ği­miz ürün­ler ABD ve AB ül­ke­le­ri­ne ihraç edi­li­yor” diye ko­nuş­tu.
İş yü­kü­nü azalt­mak için ya­tı­rı­ma devam et­tik­le­ri­ni söy­le­yen Şenel bir adet fork­lift al­dık­la­rı­nı kay­det­ti. Şenel, “Şu anda döner ser­ma­ye iş­let­me­si fason üre­tim ile aylık 80 bin TL gelir elde edi­yor. Ay­rı­ca Ders Alet­le­ri Yapım Mer­ke­zi ile de yıl so­nu­na kadar 1 mil­yon 100 bin TL’Lik an­laş­ma­mız devam edi­yor. Ana­oku­lu do­lap­la­rı­nın ima­la­tı­nı ya­pı­yo­ruz” dedi.

“DE­PO­YA İHTİYA­CI­MIZ VAR”
Milli Eği­tim Ba­ka­nı Mah­mut Özer’in okulu zi­ya­ret et­me­si­nin ar­dın­dan okul-özel sek­tör iş­bir­li­ği­nin ge­liş­ti­ril­me­si ama­cıy­la mo­dern araç ve ge­reç­ler­le oku­lun do­na­tıl­dı­ğı­nı ifade eden Şenel, “2021 yı­lın­da 1 mil­yon 100 bin TL’lik, bu yıl ise 790 bin TL’lik ya­tı­rım ya­pıl­dı. 9 öğ­ren­ci­miz ve iki öğ­ret­me­ni­miz ile bir­lik­te üre­ti­me devam edi­yo­ruz. Ancak si­pa­riş­le­rin art­ma­sı ile bir­lik­te mev­cut ya­pı­mız fi­zik­sel açı­dan ta­lep­le­ri kar­şı­la­ma­ya yet­mi­yor. Şu an için de­po­ya ihi­ya­cı­mız var” diye ko­nuş­tu.

Öğrenciler yaz tatilinde de üretmeye devam etti