Nusret Makber’in yazarının evine taşındı

featured
service
Nusret Makber'in yazarının evine taşındı 1

Kendine has ‘tuz serpme’ (saltbae) hareketiyle dünya çapında fenomen olan Nusret Gökçe, bir zamanlar Abdülhak Hamid Tarhan, Kerime Nadir, Turgay Şeren gibi ünlü isimlerin yaşadığı Nişantaşı’ndaki Maçka Palas’ın yeni sakini oldu. Ünlü işletmeci, ‘Şair-i Azam’ olarak anılan Abdülhak Hamid Tarhan’ın dairesine taşındı.

Şöhreti Türkiye sınırlarını aşan, yurt dışı ve içindeki restoranlarında dünyaca ünlü isimlere hizmet sunan Nusret Gökçe, Zorlu Center’daki rezidansından çıkarak, sahibi olduğu Maçka Palas’a taşındı.

Mimar Giulio Mongeri tarafından 1922 yılında inşa edilen Nişantaşı’nın ikonik binası, 1994 yılında Doğuş Holding tarafından satın alınmış ve 2008’de de Park Hyatt Oteli’ne dönüştürülmüştü.

50 MİLYON EURO!

Nusret Gökçe, binayı 2019 yılında 50 milyon Euro (yaklaşık 500 milyon TL) karşılığında Doğuş Grubu’ndan satın aldı, otelin altına kendi adını taşıyan restoranı açtı. Hürriyet gazetesinden Mehmet Üstündağ’ın haberine göre; yılın büyük bir bölümünü dünyanın çeşitli noktalarında olan restoranlarını ziyaret ederek geçiren ünlü şef, artık İstanbul’da olduğu zamanlar Maçka Palas’ta kalacak.

Gökçe, otelin içinde herhangi bir süite yerleşmedi. Şimdilerde sık sık yeni evinden paylaşımlar yapan ünlü şefin taşındığı süit, çok özel bir mekan.  ‘Şair süiti’ olarak anılan bu dairede, bir zamanlar ‘Şair-i Azam’ unvanıyla anılan, ‘Makber’ şiirinin büyük şairi Abdülhak Hamid Tarhan yaşıyordu. Ve hatta 13 Nisan 1937’de bu dairede vefat etmişti.

NEREDEN NEREYE…

37 yaşındaki Nusret Gökçe, çocuk yaşlardan itibaren başladığı kasaplığı, şimdilerde dünyanın dört bir yanına taşıdı ve 37.7 milyon takipçisi ile sosyal medyada fenomen haline geldi.

Nusret Makber’in yazarının evine taşındı