Niğde’de Patates Festivali tanıtımı yapıldı

featured
service

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu yerleşkesinde, 30 Ekim 2021 tarihinde yapılacak olan “Topraktan Niğde’ye Patates Festivali” tanıtım toplantısı Niğde Protokolünün katılımıyla gerçekleşti.

Murat Karakaya (NİĞDE-İGFA)- Patates üretiminde yüzde 13’lük oranla ülkemizde birinci sırada olan Niğde’de ilk kez patates ilk kez düzenlenecek olan festival 30 Ekim Cumartesi günü yapılacak. Festival kapsamında patates hasadı yapılıp, patatesli gıda ürünleri yarışması olacak. Sokak konserlerinin yapılacağı festival yarışmalarla son bulacak.

Festival tanıtım toplantısında patatesli ürünleri tadan Niğde Protokolü; tatlı, yemek, pasta, salata gibi ürünlere tam not verdi. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu festival lansmanında yaptığı konuşmada, “Harika doğasıyla Niğde tarih boyunca bu bölgenin ışıldayan yüzü olmuştur. Topraktan Sofraya Niğde Patates Festivali tüm dünyaya duyurup tanıtabileceğimiz bir başlangıç olacaktır. Niğde’nin tanıtımı açısından da önemli bir işlevi olacaktır. Üniversitemiz de bu bağlamda uluslararası projelerle kentin imajına büyük bir katkı sağlamaktadır. Üniversitemizin destekleriyle katkı sağlayacağı festivalin hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi. 

“PATATESİMİZ İLE MARKA ŞEHİR OLACAĞIZ”

Festivalle birlikte marka şehir olacağız diyen Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, “İnşallah 30 Ekimde festivalimizi de şahitlik edeceğiz. Bütün kurum ve derneklerimizle gerçekleştireceğiz. Üretimde lider olduğumuz patatesle kentimizin marka şehir olmasında katkılı olacağına inanıyoruz” dedi. 

Niğde Valisi Dr. Yılmaz Şimşek, “Niğde’nin ülkemizde ve tüm dünyada tanınırlığını artırmak ve bu doğrultuda ilimize yerli ve yabancı ziyaretçileri çekmek üzere 2017 yılında “Marka Kent Niğde” projesini hayata geçirmiştik. Uzun soluklu bu süre zarfında Ketençimen Kayak Merkezi, Çiftehan Çevre Düzenlemesi, Yeşilburç Turizm Köyü, Lavanta bahçeleri, Kent Müzesi, Kalenin kentsel dönüşümü gibi çeşitli çalışmalar başlattık ve görüyoruz ki; projemiz, emin adımlarla ilerlerken beraberinde de olumlu sonuçları doğuruyor. Marka Kent Niğde Projesini hayata geçirdiğimizde bir karar daha almıştık. Her ay bir festival düzenleyerek 12 ay 12 festival dedik. 

Dünyanın en önemli besin kaynaklarından birisi olan patates, ülkemizde de en fazla üretilen ve tüketilen besinlerin başında gelmektedir.  Ülkemizde 14’lük üretimle Türkiye 1.’si ise  Niğde’dir. Böylesine önemli bir değeri tanıtmamız gerekiyorYine patates hasadının 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlamalarla denk gelmesi nedeni ile festivalin 30 Ekimde yapılarak Cumhuriyet Bayramı kutlamalarıyla bütünleştirilmesi ve Cumhuriyet Bayramının daha coşkulu kutlanmasını hedefledik” dedi. 

Niğde’de Patates Festivali tanıtımı yapıldı