Niğde’de bilgi şöleni Mayıs ayında yapılacak

featured
service

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi himayesinde; Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu, Türk Dünyası Sanat ve Sinema Vakfı ve Niğde Gazeteciler ve Yazarlar Derneği ortaklığında Mayıs ayında gerçekleşecek proje ile uluslararası bilgi şöleni düzenlenecek.

Murat KARAKAYA (Niğde İGFA) – Niğde’de “2. Türk Dünyası İletişim ve Sanat Sempozyumu” adıyla, iletişim ve sanatın tüm alanlarında bilimsel çalışma yapan sanatçı, akademisyen ve bilim insanlarının katılabileceği uluslararası bir bilgi şöleni düzenlenecek.

Proje kapsamında Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu’yu; Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu Başkanı Menderes Demir, Niğde Gazeteciler Yazarlar Derneği Başkanı ve Medya Haber Sitesi Genel Yayın Yönetmeni Şerife Türkeş, üniversitemizin öğretim üyelerinden Lokman Zor, Memduh Yağmur, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi öğretim üyelerinden Cengiz Gökşel ile birlikte ziyaret ettiler.
 
Türk Dünyası çerçevesinde iletişim ve sanat alanına giren her türlü konunun değinileceği sempozyum, konuyla ilgili sanatçı, akademisyen ve bilim insanlarının bir araya gelmesine vesile olması, nitelikli bilgi üretimine katkı sağlaması ve yeni bakış açıları sunması amaçlanıyor.

Katılımcılar Türkçe’nin bütün lehçeleriyle, İngilizce ya da Rusça yazılmış bildirilerle başvuru yapılabilecek.

Sempozyum sonucunda ortaya çıkacak bilimsel verilerin 2022 yılı sonuna doğru e-kitap olarak da yayınlanacağı öğrenildi.

Niğde’de bilgi şöleni Mayıs ayında yapılacak