Niğde’de 3 aydır başhekim yok

featured
service

İl kamuoyu Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi başhekimi ile İl Sağlık Müdürünü bekliyor. Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Bilal Günaydın’ın İstanbul’a atanmasının ardından 3 aya yakın zaman geçmesine rağmen başhekimlik makamına atama yapılmadı.

Murat Karakaya (NİĞDE İGFA)- Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Öğretim Üyesi Üroloji Uzmanı Dr. Bilal Günaydın, İstanbul’a tayin olunca, bir basın toplantısı yaparak Niğde’ye veda etmişti. 16 Ekim 2021 tarihinde boşalan Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimlik makamına aradan aylar geçmesine rağmen hiçbir atama yapılmadı. Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi resmi internet sitesinde Başhekim Yardımcısı sekmesi bulunurken, Başhekim sekmesinin bulunmaması da ilginç karşılandı. Resmi internet sitesinin organizasyon şeması sekmesinde ise 16 Ekim 2021 tarihinde İstanbul’a ataması yapılan önceki Başhekim Dr. Bilal Günaydın hâlâ Başhekim olarak görünüyor.

Başhekim’in yer almadığı Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi resmi internet sitesinde Başhekim Yardımcıları olarak da Öğretim Üyesi Dr. Mustafa Doğan, Uzm. Dr. Selda Yavaşcan, Op. Dr. Nevzat Atılkan, Op. Dr. Hasan Tartar, Dr. Osman Koray Turhan yer alıyor. Başhekim ataması beklenen hastanede; idari işlemlerde bazı sıkıntılar yaşandığı, hekim sayısındaki eksikliklerin de pandemi döneminde sağlık çalışmalarında aksamalara neden olduğu iddia ediliyor.

NİĞDE İL SAĞLIK MÜDÜRÜ KİM OLACAK

9 Eylül 2019 tarihinden 12 Kasım 2021 tarihine kadar Niğde İl Sağlık Müdürü olarak görev yapan ve Manisa İl Sağlık Müdürü olarak atanan Dr. Dursun Koç, geçtiğimiz günlerde Niğde’ye veda etmişti.

Yaklaşık 1 aylık süre sonunda Niğde İl Sağlık Müdürü de belli olmadı. Henüz atanması yapılmayan Niğde İl Sağlık Müdürlüğü sitesinde, il müdürü sayfasının boş olduğu gözlendi. Niğde İl Sağlık Müdürlüğü resmi internet sitesinde, il sağlık müdürü sayfasının son olarak 22 Kasım tarihinde güncellendiği daha sonra işlem yapılmadığı görülüyor. Dr. Dursun Koç ise Manisa İl Sağlık Müdürü olarak görevi devraldı.

Niğde’de 3 aydır başhekim yok