Niğde’de 2 bin 488 kişi organ bağışı yaptı

featured
service

3-9 Kasım Organ Bağış Haftasında açıklama yapan Niğde İl Sağlık Müdürü Dr. Dursun Koç, organ ve doku nakli ile mümkün olan hastalıkların tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de önemli sağlık sorunu olduğunu belirtti.

Murat Karakaya (NİĞDE İGFA)- Niğde İl Sağlık Müdürü Dr. Dursun Koç, “Ülkemizde organ bağışı sayısını artırmak ve halkımızda organ bağışı bilincini geliştirmek amacıyla her yıl 3-9 Kasım tarihleri arasında ‘Organ Bağış Haftası” etkinlikleri yapılmaktadır.

2238 sayılı yasaya göre on sekiz yaşından büyük ve akli dengesi yerinde olan herkes organlarının tamamını veya bir bölümünü bağışlayabilir. 2013 yılından 2021 Kasım ayına kadar Niğde’de 2 bin 488 kişi organ bağışında bulundu” dedi. 

Amacımız organ bağışı konusunda toplum bilinci yaratmak diyen Müdür Koç, “Şu an Türkiye genelinde binlerce hasta organ beklemekte, ölümle yaşam arasındaki çizgide hayata umutla tutunmaya çalışmaktadır. Organ bağışı konusuna toplum olarak hassasiyet göstermeli, organ nakli gerektiren hastalıkların her an bizim ve sevdiklerimizin başına gelebileceğini unutmamalıyız” dedi. 

Niğde’de 2 bin 488 kişi organ bağışı yaptı