Nevşehir’de ‘Cübbeli Ahmet’e tepki

featured
service

Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, önceki gün eşi ile Kapadokya bölgesinde, balon turu yapan ve halk arasında Cübbeli Hoca olarak da bilinen Ahmet Mahmut Ünlü’nün bazı internet sitelerinde Kayseri’de balona bindiği şeklinde haber yapılmasına tepki gösterdi.

NEVŞEHİR (İGFA) –  Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, Kapadokya bölgesinin dünyanın bir numaralı sıcak hava balonculuğu merkezi olduğunun artık bilinen bir gerçek olmasına karşın, Cübbeli Hoca’nın ailesi ile birlikte Nevşehir’in Göreme beldesinde balona binmesinin bazı medya organlarında ‘Cübbeli Kayseri’de balona bindi’ şeklinde kamuoyuna yansıtılmasının kelimenin tam anlamıyla bir cehalet ve sorumsuz yayıncılık örneği olduğunu belirterek bu yayını kınadığını söyledi.

Haberdeki yanlış ifadenin kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi için düzeltilmesi gerektiğini ifade eden Savran, “Tüm dünya biliyor ama sizlere bir kez daha hatırlatmak istiyorum; Kapadokya eşsiz güzellikteki vadileri, doğa harikası peribacaları ve balon turları ile Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerindendir” dedi.

dir

Nevşehir’de ‘Cübbeli Ahmet’e tepki