MÜSİAD İzmir’de ‘Yüksek Teknoloji’ konuşuldu

featured
service
MÜSİAD İzmir Şubesi, Başkan Bilal Saygılı başkanlığında gerçekleştirilen Dost Meclisi toplantısında Prof. Dr. Yusuf Baran ve Dr. Gökay Gök’ü misafir etti.

İZMİR (İGFA) – Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Şubesi, Bilal Saygılı Camii ve Külliyesi Ertuğrul Gazi Konferans Salonu’nda düzenlenen bu ayki Dost Meclisi toplantısında MÜSİAD İzmir Başkanı Bilal Saygılı’nın başkanlığında İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörü Prof. Dr. Yusuf Baran ve Kızılay Ege Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Gökay Gök’ü ağırladı.

“TÜRKİYE’NİN GELECEĞİ PARLAK”

Türkiye’nin geleceğinin yüksek teknoloji ve inovasyonda olduğunun altını çizen MÜSİAD İzmir Başkanı Bilal Saygılı, “Yüksek ahlak, ileri teknoloji ve güçlü Türkiye idealimizle MÜSİAD olarak zamanımızın hüneri olan teknolojiyi insanlığın hayrına kullanmak üzere her zaman devletimizin ve milletimizin yanındayız. Son 20 yılda Sn. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğiyle savunma sanayi başta olmak üzere birçok alanda güçlendik. Değerli Prof. Dr. Yusuf Baran hocamız bu çerçevede İzmir’in marka değerini yükselten; hem ülkemizde hem de dünyada bilim ve teknoloji alanında kuvvetli bir noktaya gelmesinde çok ciddi mücadeleler verdiğini biliyorum. İYTE Danışma Kurulu üyesi olarak buna şahidim, kendisine müteşekkirim.” dedi.

Bilal Saygılı, “Türkiye’nin geleceği parlak ve geleceğimiz olan gençlerimizin önü açık. Üniversitelerimiz Ar-Ge merkezleri ve sanayi işbirlikleri ile doğru kurgular yapıldığı takdirde stratejik bir mevzi olmaktadır. İYTE’de üretilecek yüksek ve faydalı bilim ve teknolojilerle üretim, istihdam ve ihracata katkı sağlayarak güzel İzmir’imizin bilim ve teknolojide küresel bir marka olması için rekabet edebilme ortamı oluşacak. Bu anlamda Sn. Rektörümüz Yusuf Baran hocamızı misafir etmekten memnuniyet duyuyoruz. İYTE’nin teknoloji temelli modelini yakından takip ediyorum, işbirliği fırsatlarını MÜSİAD üyelerimizin değerlendirdiğini ifade etmek istiyorum. Ayrıca misafirimiz olan dostumuz Kızılay Ege Bölge Kan Merkezi Müdürümüz Dr. Gökay Gök’e de teşekkür ederim.” diye konuştu.

MÜSİAD İzmir’de ‘Yüksek Teknoloji’ konuşuldu