MÜSİAD: “Alım gücünün korunması öncelikli olmalı”

featured
service

Asgari ücret rakamlarıyla ilgili değerlendirmede bulunan MÜSİAD İzmir Başkanı Bilal Saygılı, çalışanların hem cari dönemde, hem de geleceğe yönelik alım gücünün korunmasının öncelikli olması gerektiğini söyledi.

İZMİR (İGFA) – Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), İzmir Başkanı Bilal Saygılı, 2022 yılı asgari ücret zammına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

MÜSİAD olarak bütün çalışanlarımızın hayatlarını insani şartlarda ve onurlu bir şekilde sürdürmesi gerektiğini savunduklarını söyleyen Başkan Saygılı, “Tek bir çalışanımızın bile alın terinin enflasyona ezdirilmemesi için asgari ücret teklifimizin en az 4 bin TL olması gerektiğini vurgulamıştık. Bu anlamda asgari ücret 2022 yılı için önceki yıla göre yaklaşık yüzde 50 oranında bir artışla net 4 bin 250 TL olarak belirlendi” dedi.

Çalışanların hem cari dönemde, hem de geleceğe yönelik alım gücünün korunması için, fiyatlar genel düzeyindeki yüksek oranlı artışların önüne geçilmesinin öncelikli olması gerektiğini kaydeden Başkan Saygılı, “Bu kapsamda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde kısa vadede yüksek faiz yükünden kurtularak, orta ve uzun vadede enflasyon hedefimize adım adım yaklaşacağımıza inanıyoruz” mesajı verdi.

MÜSİAD: “Alım gücünün korunması öncelikli olmalı”