Muğla’da ‘Sağlık Emekçileri’ anıtlaştı

featured
service

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Covid 19 salgınında yaşamını yitiren sağlık çalışanları anısına yapılan ‘Sağlık Emekçileri Anıtı’ açıldı.

MUĞLA (İGFA) – COVID-19 salgınında yaşamını yitiren 4’ü Muğla’lı toplam 557 sağlık çalışanı adına Muğla Büyükşehir Belediyesi ‘Sağlık Emekçileri Anıtı’ yaptı.

Anıtta Covid 19 salgınında yaşamını yitiren sağlık çalışanlarının isimlerine de yer verildi.

14 Mart Tıp Bayramında açılışı gerçekleştirilen Sağlık Emekçileri Anıtı törenine Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün,  Muğla Tabip Odası Başkanı Cafer Şahin, CHP Muğla Milletvekilleri Süleyman Girgin ve Suat Özcan, CHP Parti Meclisi Üyesi Gizem Sayar Özcan, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, CHP Muğla il Başkanı, Deva Partisi İl ve İlçe Başkanı, İYİ Parti Menteşe İlçe Başkanı ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.  

Hekimler olarak yıllardır 14 Mart Tıp Bayramını kutlayamadıklarını söyleyen Muğla Tabip Odası Başkanı Cafer Şahin “Pandemi döneminde hayatlarını kaybeden sağlık çalışanlarımızın anısına Sağlık Emekçileri Anıtı diken Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Pandemide dünyada 6 milyonun üzerinde canımızı yitirdik. Bizim ülkemizde devletin verdiği rakamlara göre 101 bin insanımızı kaybettik. Birçok meslektaşımı kaybettim. Sağlık sektöründe çok kaybımız oldu. Salgın, önlenebilir tedbirlerle ölümler en aza indirilebilirdi. Salgın yönetilemedi” dedi.

Muğla'da 'Sağlık Emekçileri' anıtlaştı 1

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gürmüş ise, pandemide ve deprem sürecinde sağlık çalışanlarımızın önemini gördüklerini belirterek, sağlıkçıların hiçbir zaman hakkı ödenemeyeceğini söyledi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ise, bazı kişilerin ölümleriyle de topluma mesaj verdiğini belirterek, “İnsanı sevmeyenin hekimlik yapabilmesi mümkün değildir. Ancak hekimlerin de sevilmeye ihtiyaçları var. Onları sevelim ve saygı duyalım. Bu şekilde onlardan en iyi sağlık hizmetini alabiliriz. İnsanlara umut ve sevgi aşılayalım” diye konuştu.

Muğla’da ‘Sağlık Emekçileri’ anıtlaştı