Muğla’da atıksu tesisleri artıyor

featured
service

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Bodrum’un Gümbet ve Gümüşlük Mahalleler’nde ki atıksu arıtma tesislerinin kapasiteleri arttırılıyor. Çalışmaların tamamlanmasının ardından bölgedeki atıksu arıtma tesisleri 200 bin kişiye hizmet verebilecek.

MUĞLA(İGFA)- Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Bodrum’un altyapıdan yaralanma oranını F’dan ?’ e yükseltecek olan Bodrum kanalizasyon, Turgutreis İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi ve Bakanlık ile birlikte yapılan Torba Kanalizasyon ve atıksu arıtma tesis projelerinin yapımı devam ediyor.

Geçen günlerde yapımına başlanan ve 200 bin kişiye hizmet verebilecek Gümbet, Gümüşlük atıksu arıtma tesisleri kapasite artış projeleri devam ediyor. 127 Milyon TL yatırımla Gümbet Atıksu arıtma tesisinin kapasitesi 3, Gümüşlük Atıksu Arıtma Tesisinin kapasitesi 4 katına çıkıyor. Bodrum Gümbet’te bulunan atıksu arıtma tesisinin mevcut kapasitesi 9 bin 600 m3/gün’den 29 bin 900 m3/gün’e, Gümüşlük Mahallesinde bulunan atıksu arıtma tesisinin kapasitesi ise 2 bin 500 m3/gün’den 9 bin 900 m3/gün’e çıkarılıyor. İki tesis tamamlandığında 200 bin kişilik nüfusa hitap edecek. 

 

 

 

Muğla’da atıksu tesisleri artıyor