Muğla’da 7 bin 108 aileye maddi yardım

featured
service

Muğla Büyükşehir Belediyesi ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek olmak için yürüttüğü çalışmalar kapsamında il genlinde 7 bin 108 aileye maddi, 1518 aileye ayni ve 24 bin 534 aileye de gıda ve hijyen paketi desteği verdi.

MUĞLA (İGFA)- Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından il genelinde ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen ailelere durumlarına göre nakit, ayni (Hasta yatağı, tekerli sandalye, karyola, baston vb.) gıda ve hijyen paketi destekleri veriliyor. Özellikle “Halk Kart” uygulaması ile birlikte verilen nakit desteği kapsamında 7 bin 108 aileye ulaşılırken aileler görünümü banka kartından farklı olmayan kartlar ile alışverişini yapabiliyor.

Bunun yanı sıra marketlerden temel gıda malzemeleri, hijyen, kırtasiye vb. gibi birçok farklı malzemeleri bu kart ile alabiliyorlar. Destek verilirken özellikle ailelerin kadın üyelerine verilmeye hassasiyet gösteriliyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından her ayın belli gününde karta aktarılan para ile ihtiyaç sahibi ailelerin geçimlerine destek verilmeye çalışılıyor.

Muğla’da 7 bin 108 aileye maddi yardım