Muğla Milas’ta yerel tohum üretiminin artırılması ve geliştirilmesi adına protokol imzalandı

featured
service

Milas Belediyesi ile bölgemizde yerel tohum üzerine çalışmalar yürüten Jale Eren arasında yerel tohum üretiminin artırılması ve geliştirilmesi projesi kapsamında protokol imzalandı.

MUĞLA (İGFA)- Protokolün amacının yüzlerce çeşit yerli tohumun korunmasını sağlamak, yok olmaya yüz tutmuş
tohum gen çeşitliliğini gelecek kuşaklara aktarmak, bunun için gerekli olan çalışmaların yapılabilmesi için fiziki şartların oluşturulması, yerel tohumlar konusunda halkın bilinçlendirilmesi, sürdürülebilir tarımın desteklenmesi maksadı ile gerekli çalışmaların yapılması, bu sayede temiz, güvenli ve sağlıklı gıda kaynaklarına halkın en uygun ve kaliteli şekilde ulaşımının sağlanmasına katkıda bulunmak olarak açıklanan protokolün imza töreni Milas Belediyesi başkanlık makamında gerçekleşti.

Gerçekleştirilen protokol imza törenine Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Milas Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürü Süleyman Karatoprak ve Jale Eren katıldı. Sürdürülebilir tarımın desteklenmesi anlamında imzalanan protokolün önemine değinen Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat; “Protokolün ilçemiz ve üreticilerimiz adına hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Muğla Milas’ta yerel tohum üretiminin artırılması ve geliştirilmesi adına protokol imzalandı