Muğla Büyükşehir arıcıları destekliyor

featured
service

Muğla Büyükşehir Belediyesi “Temiz Petek Projesi” kapsamında il genelinde 108 bin 400 peteği eksi 30 derecede şokladı. Hizmetin kendilerine büyük yarar sağladığını söyleyen arı üreticisi Üstün Şimşek “Normalde biz şoklamayı dışarda yaptırdığımızda 40- 50 bin lira arasında ücret ödüyorduk. Bundan artık kurtulduk” dedi.

MUĞLA (İGFA)- Muğla Büyükşehir Belediyesi yaşanan orman yangınlarının ardından mağdur olan arı üreticilerine sağladığı “Temiz Petek Projesi” ile yüzleri güldürdü. Büyükşehir Belediyesi arıcıların peteklerini -30 derecede şoklayarak temiz çerçeve ile tekrar kovanlarına koymasını sağlıyor. Büyükşehir Belediyesinin arıcıların en büyük sorunlarından biri olan büyük balmumu güvesine karşı hayata geçirdiği Temiz Petek projesi kapsamında il genelinde 108 bin 400 petek şoklandı.

Köyceğiz’li arı üreticisi Üstün Şimşek Temiz Petek projesinin kendilerine maliyeti azaltmada büyük bir destek sağladığını ve projenin arıcılar için çok önemli olduğunu söyledi. Şimşek, “Arıcılıkla uğraşıyorum. Büyükşehir Belediye Başkanımızın getirdiği sistemle peteklerimizi -30 derecede şoklatıyoruz ve bütün hastalıklardan arındırıyoruz. Güvelerden temizliyoruz. Normalde biz şoklamayı dışarda yaptırdığımızda 40 – 50 bin lira arasında ücret ödüyorduk. Bir tek peteğin şoklanması 5 lira. Gerçekten çok maliyetliydi. Yangınlardan dolayı arıcılık çok kötü durumda. Bize destek olan Muğla Büyükşehir Belediyesine teşekkür ederiz” dedi. 

 

 

Muğla Büyükşehir arıcıları destekliyor