Motosiklet yarışlarında ‘Motul’ damga vurdu

featured
service

Motul, dünya çapında milyonlarca spor sever tarafından takip edilen üst seviye motosiklet yarışlarına yıllardır verdiği desteği sürdürüyor. Bunların başında MotoGP ve WorldSBK (Dünya Superbike Şampiyonası) geliyor. En zorlu koşullarda test edilen yarış motosikletleri zafere ulaşmak için Motul ürünlerine güveniyor.

BURSA (İGFA)- 2021 MotoGP ve Motul WorldSBK şampiyonaları Kasım ayında yapılan yarışlar ile sona erdi. Motul, 2016 senesinden bugüne WorldSBK’nın isim sponsoru olmasının yanı sıra Honda Team HRC ve MV Agusta Corse Clienti takımlarına ürün ve teknik destek sağlıyor. 20 Kasım’da Endonezya’da yapılan yarış ile tamamlanan Motul WorldSBK sezonu toplamda 13 yarıştan oluştu.

Sezon sonunda galibiyete ulaşan isim ise Türkiye’nin bu güne kadar motor sporlarındaki en büyük başarısını elde eden Pata Yamaha sürücüsü Toprak Razgatlıoğlu oldu. Son yarışa kadar devam eden şampiyonluk mücadelesinden zaferle ayrılan Razgatlıoğlu, WorldSBK’yı önceki senelerde domine eden İngiliz rakibi Jonathan Rea’nın önünde şampiyon olarak Türkiye’nin gururu oldu. Markalar şampiyonasında ise Yamaha 607 puan ile birinci olurken Ducati 594 puan ile ikinci, Kawasaki 570 puan ile üçüncü oldu. 

Motul aynı zamanda bir diğer motosiklet yarışı MotoGP’nin teknik partneri ve aynı zamanda Suzuki MotoGP ve Pramac Racing takımlarının da sponsoru. 21 yarışlık uzun 2021 sezonu sürprizlerle geçen MotoGP’de şampiyon Yamaha pilotu Fransız Fabio Quartararo olurken MotoGP’nin en popüler ve sevilen isimlerinden İtalyan efsane Vantino Rossi’nin kariyerine sezon sonunda veda etmesi MotoGP severleri üzdü. Sezonu ikinci sırada Ducati pilotu Francesco Bagnaia bitirirken, geçen senenin şampiyonu Suzuki pilotu Joan Mir üçüncü oldu. 

Motosiklet yarışlarında ‘Motul’ damga vurdu