1. Haberler
  2. Haberler
  3. DÜNYA
  4. Moskova’da Dünya Nükleer Haftası Forumu Düzenlendi

Moskova’da Dünya Nükleer Haftası Forumu Düzenlendi

featured
service
0
Paylaş

Rusya’nın başkenti Moskova’da bulunan Tüm Rusya Sergi Merkezi’nde Dünya Nükleer Haftası forumu kapsamında “Her Şey Atomla Başlar” başlıklı genel oturum gerçekleştirildi.

Oturuma çok sayıda ülkeden üst düzey yetkili katıldı. IAEA Genel Direktörü Rafael Mariano Grossi, Rusya Enerji Bakanı Sergey Tsivilev, Belarus Enerji Bakanı Denis Moroz, Mısır Elektrik ve Yenilenebilir Enerji Bakanı Mahmoud Esmat oturumda yer aldı.

Rusya Devlet Nükleer Enerji Kuruluşu Rosatom Genel Müdürü Aleksey Likhachev, Kazakistan Nükleer Güç Santralleri Genel Direktörü Yernat Berdigulov, Özbekistan Atom Enerjisi Müdürü Azim Akhmedkhadzhayev ve Dünya Nükleer Birliği (WNA) Genel Direktörü Sama Bilbao y León de katılımcılar arasında yer aldı.

Likhachev: “İki Koşul Gerekli”

Rosatom Genel Müdürü Aleksey Likhachev, oturumda nükleer alandaki uluslararası iş birliğine değindi. Likhachev, “Nükleer alanda uluslararası iş birliği için iki koşul vardır: teknik ve siyasi. Birincisi, sürekli olarak teknoloji geliştiriyorsanız paylaşım yapabilirsiniz. İkincisi ise siyasi irade. Nükleer enerji, bir nevi halkın zihinsel tercihidir” diye konuştu.

Likhachev, teknolojik sömürgeciliğin kabul edilemezliğinin temel öneme sahip olduğunu belirterek, “Projelerimizin hiçbiri müşteriye tek taraflı bağımlılık yaratmaz. Projelerimizi her zaman kapsamlı bir yerelleştirme süreciyle destekliyoruz” dedi.

Moskova’da Dünya Nükleer Haftası Forumu Düzenlendi
+ -