Mevlana Niğde’de anıldı

featured
service

Mevlana; vefatının 748 yılında Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nde anıldı.

Murat Karakaya (NİĞDE İGFA)- Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nde “Şeb-i Arus Mevlana’nın 748 Vuslat Yıldönümü” adlı program gerçekleştirildi.

Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezinde, yoğun katılımla gerçekleştirilen etkinliğe, Niğde Vali Yardımcısı Doğukan Mızrak, Niğde Belediye Başkan Vekili Ahmet Taciroğlu, Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu, protokol üyeleri ve çok sayıda akademisyen ile öğrenci katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan NÖHÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, “Sadece susayan suyu değil, su da susayanı arar, der Hz. Mevlana” ifadeleri ile başladığı konuşmasını, “Bugün burada, Hz. Mevlana’nın, hem su hem susayan; hem arayan hem aranan olarak çıktığı bu yolculuğun vuslata ermesinin 748 yılını anmak için bir aradayız. Gönül kapılarını tüm insanlığa açan, gönlünü dergâh bilen Hz. Mevlana, dünyanın her yerinde farklı dillere çevrilen eserleri, fikirleri ile zamanı ve mekânı aşarak bizlere yol göstermeye devam etmektedir” dedi.

İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ziya Avşar’ın “Susuzları Arayan Su; Mevlana” adlı konferansı ile başladı. Prof. Dr. Ziya Avşar konuşmasında Mevlana’nın beyitlerinden örnekler paylaşarak Mevlana’nın dizelerinde ifade ettiği kelimelerin derin anlamlarını program katılımcıları ile paylaştı.

Program, Öğr. Gör Selçuk Timur tarafından hazırlanan ve Tasavvuf Musikisi İcra Heyeti tarafından gerçekleştirilen Tasavvufi İlahiler ile devam etti. Büyük beğeni toplayan Şeb-i Arus programı yapılan Sema Gösterisi’nin ardından sona erdi.

 

 

Mevlana Niğde’de anıldı