Meteoroloji’den Pazar uyarıları!

featured
service

Meteoroloji, İç ve Doğu Anadolu’daki iller için buzlanma ve don ile pus ve sis uyarısında bulundu. Marmara ve Orta Karadeniz kıyılarında ise kuvvetli rüzgar bekleniyor.

BURSA (İGFA) – Meteoroloji Genel Müdürlüğü, günlük hava tahminini yayımladı.

Yapılan son değerlendirmelere göre Türkiye’nin batı kesimlerinin çok bulutlu, Kıyı Ege ve Manisa çevreleri ile Balıkesir’in kıyı, Antalya’nın doğu kesimlerinin sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor.

Hava sıcaklığının ülke genelinde 2 ila 5 derece artacağı, Marmara ve Kuzey Ege’de mevsim normallerinin üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliği hava raporuna göre, rüzgarın ise genellikle güney ve güneybatı, güneydoğu kesimleri ile Akdeniz kıyılarında kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ile Orta Karadeniz kıyılarında güney ve güneybatıdan kuvvetli (30-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

Öte yandan Meteoroloji, kuvvetli rüzgar uyarısında bulundu. Rüzgârın, Marmara ile Orta Karadeniz kıyılarında güney ve güneybatıdan kuvvetli (30-60 km/saat) olarak eseceği tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmalarını istedi.

Meteoroloji’den Pazar uyarıları!