İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Menemen’in Seyrek, Villakent, Emiralem, Türkelli, Haykıran, Doğa ve Yanık mahallelerinde 400 milyon liralık yatırımla başlattığı içme suyu hattı yenileme çalışmalarını tamamlamak üzere. Çalışmaların Mart ayında bitirilmesi planlanıyor.
İZSU, bölgede ekonomik ömrünü tamamlamış hatları yenileyerek vatandaşlara kesintisiz ve sağlıklı içme suyu sağlamak amacıyla yoğun bir çalışma yürütüyor. Yatırım kapsamında tamamlanan sokakların parke döşeme işlemleri de hızla ilerliyor.
Menemen’e 75 Kilometrelik Dev Hat
Menemen’in Seyrek ve Villakent mahallelerinde süren çalışmalar hakkında bilgi veren İnşaat Mühendisi Begüm Çakmak, “Ekonomik ömrünü tamamlayan eski hatları yeniliyoruz. 17 kilometresi Seyrek’te, 43 kilometresi Villakent’te, 15 kilometresi de iletim ve terfi hattı olmak üzere toplam 75 kilometrelik dev bir hat imal ediyoruz. Bölge sakinlerine sağlıklı ve kesintisiz su sağlamak amacıyla çalışmalarımız kararlılıkla devam edecek.” açıklamasında bulundu.

89 Kilometrelik Şebeke Hattı Döşendi
Menemen’in Emiralem ve Türkelli mahalleleri ile Foça Ilıpınar Mahallesi’nde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren İnşaat Yüksek Mühendisi Sinem Kanberoğlu Telek, bölgede önemli bir aşama kaydedildiğini belirterek şunları söyledi:
“Emiralem Kır, Yayla, Merkez, Değirmendere ve Türkelli Yıldırım ile Fatih Mahallelerinde toplam 89 kilometre içme suyu şebeke hattı döşeme çalışmaları tamamlandı. Kilit parke yol üst kaplama tamiratları ise devam ediyor. Çalışmalar tamamlandığında Musabey kuyularından temin edilen su, içme suyu arıtma tesisinde arıtılarak Yeni Foça’ya iletilecek.”