Meme Küçültme Neden Yapılır?

featured
service

Meme küçültme estetiği ameliyatı meme büyütme ve meme dikleştirme ameliyatı ile birlikte en sık uygulanan meme estetiği ameliyatları arasında bulunmaktadır. Meme küçültme estetiği ameliyatı yalnızca hastaların memelerinin estetik görünümlerini iyileştirme amacıyla uygulanmaz. Aynı zamanda memelerin büyüklüğünden kaynaklanan çeşitli sağlık sorunlarının giderilmesi amacıyla da kadınlar sıklıkla meme küçültme estetiği ameliyatına başvururlar. Kadınların memelerinin normalden büyük olması memelerin altında pişik ve aşırı terleme gibi kişinin yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyen bir unsur haline gelebilir. Aynı zamanda kişi kronik bel ve sırt ağrıları da yaşayabilir. Bu tür durumlar kadınların yalnızca fizyolojik sorunlara neden olmaz. Buna ek olarak öz güven kaybına buna bağlı olarak ciddi psikolojik sorunlara da yol açabilir. Bu tür durumlarda meme küçültme ameliyatı estetik gereksinimlerin dışında sağlık açısından da bir gereklilik haline gelebilir.

Meme küçültme estetiği ameliyatı bazı hastalarda meme dikleştirme ameliyatı ile kombine edilir. Meme küçültme estetiği ameliyatı kapsamında hastaların normalden daha büyk olan memelerinin içinde bulunan fazla yağlar ile dokular çıkarılır. Bu sayede memelerin küçültülmesi ve yeniden şekillendirilmesi mümkün olur.

Meme küçültme estetiği ameliyatı normal şartlar altında 18 yaşını tamamlayan kişilere uygulanır. Diğer yandan hasta memelerinin boyutundan dolayı yaşam kalitesinde ciddi düşüş yaşıyorsa hasta 18 yaşından küçük olsa dahi meme küçültme estetiği ameliyatı uygulanması söz konusu olabilir. Ancak bunun için doktorun operasyonu uygun görmesi ve ebeveynlerin bu kararı onaylaması gerekir.

Meme Küçültme Estetiği Hasta Özelinde Planlanır

Meme küçültme estetiği adaylarının ameliyata uygunluğuna dair karar verilmeden önce hastaya detaylı bir fiziki muayene uygulanır. Fiziki muayeneden sonra ultrason ölçümleri yapılarak mamografi çekilir. Hastanın herhangi bir sağlık sorunu ve düzenli kullandığı ilaç olup olmadığı gibi bilgiler edinilir. Gerekli tüm tahliller ve tetkikler yapıldıktan sonra hastanın anestezi duyarlılığı olup olmadığı değerlendirilir. Kan ve idrar testleri uygulanır. Tüm veriler değerlendirilerek hastanın meme küçültme estetiği ameliyatına uygun olup olmadığına dair karar verilir.

Meme küçültme estetiği ameliyatı uygulanacak hastaların ameliyat öncesi alkol ve sigara kullanımını bırakması ya da ara vermesi önerilir. Eğer hastanın düzenli olarak kullandığı ilaçlar varsa bunların doktor kontrolünde kullanılması, ameliyattan en az 8 saat önce yeme içmeye ara verilmesi gerekir. Bununla birlikte ameliyattan 1 hafta önce aspirin ve türevi kan sulandırıcı ilaçların kullanımına ve bitkisel çayların tüketimine ara verilmesi önemlidir.

Meme Küçültme Estetiği Nasıl Yapılır?

Meme küçültme estetiği ameliyatı hasta özelinde çeşitli kriterlere bağlı olarak belirlenen farklı tekniklerle uygulanabilir. Bu tekniklerden biri memenin altından ters T şeklinde kesi yapılmasıdır. Bazı hastalarda meme küçültme cerrahisi meme altı kıvrımından kesi yapılarak gerçekleştirilir. Meme küçültme estetiği ameliyatında açılan kesiler kendiliğinden eriyen estetik dikişler kullanılarak kapatılır. Bu nedenle sağlıklı bir iyileşme sürecinin ardından genellikle hastalarda belirsiz bir kesi izi kalır.

Meme küçültme ameliyatı sırasında memelerdeki fazla yağlar ve dokular alınır. Bu sayede memeler belirli ölçüde dikleştirilir ve toplanır. Ortalama 2 ila 4 saatlik bir süre içinde tamamlanır. Operasyonun ardından takılan drenler genellikle ameliyattan bir gün sonra çıkarılır.

Meme küçültme estetiği ameliyatının ardından çoğunlukla hastalar bir gece gözetim altında tutulur. Hastalar genellikle ameliyattan 3 gün sonra yorucu olmayan sosyal aktiviteleri yerine getirmeye başlarlar. Ameliyatın ardından memeler sutyen benzeri sargılarla sarılır. Sargılar genellikle 1 hafta sonra çıkarılarak gerekli kontroller gerçekleştirilir.

Meme küçültme estetiği ameliyatının ardından memelerde şişlik, hissizlik ve morarma görülmesi olasıdır. Bu belirtiler meme küçültme estetiği ameliyatını izleyen birkaç gün içinde kendiliğinden düzelir. Hastalar genellikle meme küçültme estetiği ameliyatından birkaç hafta sonra işe dönerler. Bununla birlikte işe dönüş süresi yapılan işin niteliğine ve kişisel özelliklere göre değişiklik gösterebilir.

Meme küçültme estetiği olan hastalar ameliyattan sonra en az 3 ay boyunca ağır sporlardan uzak durmalı, ağır egzersizler ve zorlanmalarına neden olabilecek hareketler yapmamalıdır. Ameliyatın ardından hızlı ve sağlıklı bir iyileşme süreci yaşanabilmesi için doktorun reçete ettiği ilaçlar düzenli olarak kullanılmalıdır. Bu ilaçlar hastanın hissetmesi olası ağrıları kontrol altına almak ve enfeksiyon gelişmesi riskini önlemek için reçete edilen ağrı kesici ve antibiyotiklerdir. Bunların yanı sıra doktor tavsiyelerine eksiksiz bir şekilde uymaya da özen gösterilmelidir.

Meme küçültme estetiği ameliyatının ardından en az 4 hafta boyunca sporcu sütyeni kullanılmalıdır. Bu sayede memelerin kolayca şekillenmesi ve darbelere karşı korunmasını sağlamak mümkündür. Meme küçültme estetiği ameliyatından sonra tam iyileşme ortalama 6 ay içinde gerçekleşir.

Meme küçültme ve meme büyütme estetiği ameliyatlarının doğal ve başarılı sonuçlar sağlaması için doktor seçimi titizlikle yapılmalıdır. Op. Dr. Evren İşçi alanının önde gelen isimlerinden biri olarak meme estetiği ameliyatlarındaki başarısı ile dikkat çekmektedir. Her hastasının ihtiyaçlarını ve beklentilerini değerlendirmekte, kişi özelinde planladığı prosedürleri en uygun tekniklerle uygulamaktadır.

Meme Küçültme Neden Yapılır?