Marmara’daki müsilaj Demirel’in takibinde

featured
service
Marmara’daki müsilaj Demirel’in takibinde 1

22 ve 23. dönem CHP Bursa Milletvekili Kemal Demirel, son bir ayda yapılan yüzeysel temizlikle ortadan kalkmış görünen müsilaj sorununun Bursa Gemlik, Kurşunlu, Gemsaz ve Kumla kıyılarında yeniden görünmesi üzerine harekete geçti.

BURSA (İGFA) – Evsel ve sanayi atıkları arıtılmadan denize döküldükçe müsilaj sorununun da asla bitmeyeceğinin anlaşıldığını belirten Kemal Demirel, “deniz salyası” sorunun peşini bırakmıyor.

Gemlik Kurşunlu’da basın açıklaması yapan Demirel, müsilaj sorununun çözümü taleplerini bir kez daha gündeme taşıdı. Müsilajın sona ermesi için kalıcı ve etkin tedbirlerin şart olduğunu kaydeden Demirel, “Hükümetin merkezi kararlarla bu işin öncülüğünü yapması gerekiyor. Çünkü belediyelerin imkanlarıyla tedbirlerin alınması ve Marmara Denizi’nin yeniden hayata döndürülmesi mümkün görünmüyor” dedi.

“DOYURUCU AÇIKLAMA NEDEN YAPILMIYOR?”

Bazı kıyıların halen çok kirli olduğunu ve denizin dibinin de görünmediğini belirten Kemal Demirel, 2008 yılından beri zaman zaman ortaya çıkan müsilaj sorununun aşılması için geçen 12 yılı aşkın süredir bu durumdan korunmak adına maalesef plan-program yapılmadığının anlaşıldığını tekrarladı.

“İlk görüldüğü dönemde gereken tedbirler alınsa bugün müsilaj sorununun yaşanmıyor olacaktı” diyen Demirel, “Kirliliğin yok olmadığı bir ortamda deniz ne kadar temiz, balıklar ne kadar sağlıklıdır? Doyurucu bir açıklama yapılmıyor. Bilim Kurulu tarafından insanlarımızın denize girdiği yerlerde tahliller, denizin temizliği ile ilgili araştırmalar yapılmış mıdır, bilmiyoruz. Marmara Denizi’nde tutulan balıklar yenebilir mi, yenmemeli mi, bilmiyoruz. Farklı açıklamalardan dolayı insanların kafası karışık. Denizin üstündeki müsilajı temizlemek yetmez, önemli olan deniz kirliliğinin engellenmesi için yapılması gereken çalışmalardır. Denizin dibindeki mevcut müsilajın temizlenmesi için bir çalışma var mı, yok mu? Kamuoyu bu konuda da aydınlatılmalıdır” diye konuştu.

Daha önce “İmdat” pankartı açan Demirel, açıklama sonrasında “Yaşamak istiyoruz, bugün, yarın ve daima” yazılı pankart açarak ilgili kurumlara seslendi.

Marmara’daki müsilaj Demirel’in takibinde