Marmara Depremi’nde hayatını kaybedenler unutulmadı

featured
service

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 17 Ağustos 1999’da yaşanan Marmara Depremi’nin yıl dönümünde depremde hayatını kaybeden vatandaşları unutmadı.

Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı öncülüğünde “Afet Farkındalık ve Temel İlk Yardım” eğitimini tamamlayan STK’ler, muhtarlar, yerel dernekler ile ABB birimlerinden gönüllülerinin katılımıyla depremde hayatını kaybeden vatandaşların anısına Anıtkabir ziyareti gerçekleştirildi.

MARMARA DEPREMİNDE HAYATINI KAYBEDENLER ANTIKABİR’DE ANILDI
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine çelenk konulmasıyla başlayan anma töreninde saygı duruşunda bulunulurken, duygu dolu anlar da yaşandı.

Anma törenine; ABB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Mutlu Gürler, İtfaiye Daire Başkanı Salih Kurumlu, Ankara İtfaiyesi, Ankara Zabıtası, ANFA Güvenlik personeli, Çankaya Kent Konseyi ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile gönüllüler katıldı.

Anıtkabir Özel Defteri’ni imzalayan Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Mutlu Gürler, “Ankara Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı olarak huzurunuzda bulunmanın gururu içerisindeyiz. 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nde kaybettiğimiz vatandaşlarımızın acısı hala içimizde kanayan bir yara olarak varlığını hissettirmektedir. Bugün burada yaşanan yıkıcı deprem neticesinde kaybettiklerimiz başta olmak üzere ülkemizde yaşanan tüm afetler nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlarımızı anmak adına huzurunuza gelmiş bulunuyoruz. Bizlere emanet ettiğiniz bu kıymetli vatanın her ferdini afetlere karşı korumayı görev bilmekteyiz. Bu vesileyle, Aziz ruhunuzun attığımız her adımda yanımızda olduğunu hissediyor, bizlere bıraktığınız tüm manevi değerlere sıkı sıkıya bağlı bir görev anlayışı ile hareket ediyoruz. Bu anlamlı günde size sonsuz saygı ve minnetlerimizi sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

BİN 643 KİŞİ AFET FARKINDALIK VE TEMEL İLK YARDIM EĞİTİMİNİ TAMAMLADI
Deprem ve Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen deprem ve afetlerden önce alınması gereken tedbirler, afet anındaki doğru davranış şekilleri ve afet sonrası için yapılması gerekenlerin anlatıldığı Afet Farkındalık ve Temel İlk Yardım Eğitim Programı tamamlandı.
Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve STK’ler, muhtarlar, yerel dernekler ile ABB birimlerinden gönüllerinin katıldığı eğitimden toplam bin 643 kişi yararlandı.

Marmara Depremi’nde hayatını kaybedenler unutulmadı