Mardin Yeşilli’de ‘kentsel’ bilgilendirme

featured
service

Mardin’de Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir, Güneydoğu’da ilk kez uygulanan Kentsel Dönüşüm Projesi’nin son haliyle ilgili yaptığı bilgilendirme toplantısında projeyle ilgili temel atma müjdesi verdi.

Şehmus EDİS (MARDİN İGFA) – Mardin’in Yeşilli ilçesi Belediye Başkanı Hayrettin Demir, Güneydoğu’da ilk kez uygulanan Kentsel Dönüşüm Projesi’nin son hali hakkında basın mensuplarını bilgilendirdi.

Kahvaltılı toplantıda bir araya gelen Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir, Yeşilli’nin Gül ve Tepebaşı mahallelerinde süren kentsel dönüşüm çalışmalarında son aşaması ve yaşanan sorunları anlattı. Başkan Demir, geniş yolları, modern aydınlatmaları, parkların yeşili ile bütünleşeceği, sosyal ve kültürel alanlarının olacağı bir ilçe ye doğru hızla yol aldıklarını belirterek, kentsel dönüşümün projesinin temelini 2022 Ocak ayında hep birlikte atacakları müjdeledi.

Gönül belediyeciliğini önemsediklerinin altını çizen Başkan Demir, Türkiye’de sadece Yeşilli Belediyesi’nde yapılan kamulaştırmada nakit para ödendiğini öne sürdü. 800’e yakın hak sahibinin 600’e yakın dönüşüme girecek meskun binanın içinde çıkacak mirasçı sıkıntısı ve diğer engelleri bildiklerini belirten Başkan Demir, “Bu işi çok ince dokuduk.  Hiçbir vatandaşımıza doğrudan doğruya cebri istimlâk yolunu açmadık. Vatandaşımızın evine gidiyoruz. Makamımıza davet ediyoruz. Görüşmeyi bizzat kendimiz görüşüyoruz. Vatandaşımıza zaman ve fırsat veriyoruz. Yargı süreci başladı. 600-700 hak sahibi içinde ve her hak sahibinin de kimi on mirasçısı kimi 50 mirasçısı olmak üzere bu sayı ile 5 -6 bin insanı bulacak bir muhatabımız vardır. Toplam 27 kişi yargıya gitti. Herkese saygı duyduk. Bütün yargı kararları burada. Hiçbir proje hakkında olumsuz bir karar çıkmadı. Hepside projenin doğruluğu hakkında yargı kararları mevcuttur” diye konuştu.

Öte yandan ilçeye bir çok eser kazandırdıklarının altını çizen Başkan Demir, “Belediyemizin bütçesi yetkisini kıyasladığımız zaman bizim tek başımıza bunu aşmamız mümkün değildir. Biz batıdaki belediyeler gibi güçlü değiliz. Biz ancak güçlü bir bütçe ile güçlü bir merkezi hükümetle yola çıkacağız diye 2014 te belediye seçimleri hemen arkasında birinci önceliğimiz yerinde dönüşümdür” dedi. Başkan Demir, Yeşilli’ye kazandırdıkları yatırımlar arasında bulunan spor komplekslerinden kapalı olimpik yüzme havuzu, basketbol sahası, futbol sahası, doğal gaz, yolların asfalt ve parke taşı ile döşenmesi gibi bir çok hizmete imza attıklarını, atmaya da devam edeceklerini söyledi.

Mardin Yeşilli’de ‘kentsel’ bilgilendirme