Mardin Yeşilli’de Gezici Sağlık Aracında Aşı Çalışması

featured
service
Mardin Yeşilli’de Gezici Sağlık Aracında Aşı Çalışması 1

Koronavirüs tablosunda kırmızı kategoride bulunan Mardin’de aşı çalışmalarına ağırlık veren Mardin İl Sağlık Müdürlüğü ilçelerde gezici sağlık araçları ile vatandaşlara Covit 19 aşısı yapılıyor.

Şehmus EDİS (MARDİN İGFA)
Mardin’in Yeşilli ilçesinde belediye önünde bekleyen gezici sağlık aracında bulunan doktor ve hemşireler vatandaşları hem aşı konusunda bilgilendiriyor hem de vatandaşlara aşı yapıyor.

Vatandaşları aşı olmaya davet eden Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir, korona hastalığının önüne geçebilmek için aşının önemine değindi.
Demir,” İl Sağlık müdürlüğümüzün desteği ile gezici sağlık aracı İlçe meydanındaki aşı standında vatandaşlarımızı aşılıyor. Bu nedenle ilçemizdeki vatandaşlarımızı aşı olmak için belediye önünde açılan aşı standına gelip aşı olmalarını bekliyoruz. Sağlık Müdürlüğü’nün aşıyı vatandaşın ayağına kadar getirmesi nedeniyle de ayrıca teşekkür ediyorum. Lütfen bu salgından kurtulalım. Sevdiklerimizi, akrabalarımızı ve dostumuzu kaybetmeyelim” dedi.

Belediyede çalışan personellerin de aşılandığını hatırlatan Başkan Demir, COVID-19’un ölümcül etkilerine ve değişik varyantlara karşı aşı olmaktan başka çaremiz yok. Normal hayata kavuşmamızın ve sevdiklerimizle hiçbir kısıtlama olmadan bir araya gelebileceğimiz güzel günlere kavuşabilmenin yolu aşı olmaktan geçiyor. Bundan dolayı vatandaşlarımız hastanelerimizde, aile hekimlerimizde, ilçe sağlık müdürlüklerinde, mobil aşı noktalarında randevulu, randevusuz 18 yaş ve üzeri tüm vatandaşlarımıza ücretsiz Kovid-19 aşısı yapılmaktadır. ,” Kırmızı kategoriden bir an önce çıkmamız gerekir. ”diye konuştu

Mardin Yeşilli’de Gezici Sağlık Aracında Aşı Çalışması