Mardin Yeşilli Belediye Başkanı Demir, kız çocuklarının okumasına dikkat çekti

featured
service

Mardin’in Yeşilli ilçesinin Belediye Başkanı Hayrettin Demir, ilçede kız çocuklarının okumasını önemsediklerini belirterek, Doğu ve Güneydoğu bölgesinde kız çocuklarını okula gönderme konusundaki eski imajının geride kaldığını dile getirdi.

Şehmus Edis (MARDİN İGFA)- Yeşilli ilçesinde okul çıkışında bir grup kız öğrenci ile sohbet eden Belediye Başkanı Hayrettin Demir, okul çağında bulunan küçük yaştaki genç kızların evlendirilmesine karşı olduğunu ifade etti.

Kız öğrencilerin eğitime önem vermeleri ve okul hayatlarına devam etmeleri konusunda tavsiyelerde bulunan Demir, “Umarım her biriniz Türkiye’nin en güzel üniversitelerine gidersiniz. Ve hedeflerinize ulaşırsınız. Ben bir eğitimci olarak kız çocuklarının okumasını önemsiyorum. Çünkü ülkemizin geleceği annelerin omuzlarında şekillendiğini biliyoruz. Annelerin eğitim hayatımızdaki önemlerini ziyadesiyle önemsiyor ve destekliyoruz” dedi.

Başkan Demir, “İlçemizde kızlarımız artık doktor, polis, pilot, öğretmen, mühendis olmak için okul yollarında emek sarf ettiğini görüyoruz. İnşallah daha iyi yerlere geleceğiz. Bunu birlikte ve el ele vererek gerçekleştirebiliriz. Sizler yarının başkanları, idarecileri, bürokratları, doktorları, öğretmenleri olacaksınız. Ve bu ülkede söz sahibi olacaksınız.  Kendimize, ailemize ve topluma faydalı bireyle olma düşüncesinde olmalısınız.  Bilgi en büyük güçtür, geleceğimizi bilgi ile şekillendirmeliyiz. Sizler bizim geleceğimizsiniz. Ben hepinize eğitim hayatınızda başarılar diliyorum” dedi.

Mardin Yeşilli Belediye Başkanı Demir, kız çocuklarının okumasına dikkat çekti