Mardin Valisi Demirtaş, tekne orucu tutan çocuklar ile bir araya geldi

featured
service

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, Tekne orucu tutan çocuklar ile bir araya gelerek çocuklara çeşitli hediyeler verdi.

Şehmus EDİS/ MARDİN İGFA- Mardin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından Kamor Millet Bahçesinde ‘’Tekne Orucu’’ programı düzenlendi.

Mardin Valisi Demirtaş, tekne orucu tutan çocuklar ile bir araya geldi 1

Sahura kalkarak öğlen ezanının okunmasıyla tekne orucunu açan küçük yaştaki çocuklar alanda düzenlenen etkinliklerce doyasıya eğlendi. Vali Mahmut Demirtaş Eşi Beyhan Demirtaş ile beraber alanda iftar açan çocuklar ile teker teker ilgilendi.

Mardin Valisi Demirtaş, tekne orucu tutan çocuklar ile bir araya geldi 2Burada basın mensuplarına bir açıklamada bulunan Vali Demirtaş; ‘’Bugün Ramazan’ın 20. günü. Tabii Ramazan’da birçok etkinliğimiz oluyor. Bugün farklı bir etkinlik yapalım diye düşündük. Bugünkü misafirlerimiz çocuklarımız, çocuklarımızı çağırdık. Bugün burada 360 tane çocuğumuz var.

Mardin Valisi Demirtaş, tekne orucu tutan çocuklar ile bir araya geldi 3

Bizim temel amacımız çocuklarımıza orucun ne olduğunu anlatabilmek, onları kaynaştırmak, birlikte olmak, beraber olmak, çocukları birbiriyle tanıştırmak. Anneleri burada, babaları burada. İnşallah hep beraber tekne orucuna şahitlik edeceğiz. Hayırlı olmasını diliyorum, bugünü çocuklarımıza ayırdık’’ diye konuştu.

Mardin Valisi Demirtaş, tekne orucu tutan çocuklar ile bir araya geldi