Mardin Valisi Demirtaş, Cumhurbaşkanı ziyaretinden önce Dargeçit’te inceleme yaptı

featured
service

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Mahmut Demirtaş, Dargeçit ilçesinde bulunan Ilısu Prof. Dr. Veysel Eroğlu Barajında incelemelerde bulundu.

Şehmus Edis (MARDİN İGFA)- Vali Demirtaş, Tarım Bakan Yardımcısı Akif Özkaldı ve DSİ Genel Müdürü V. Kaya Yıldız ile birlikte cumartesi günü açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacak olan Ilısu Prof. Dr. Veysel Eroğlu Barajı’nda incelemelerde bulundu.

Türkiye’nin en büyük 4’üncü hidroelektrik santrali olan ve tam kapasite ile enerji üretimine başlayan Ilısu Prof. Dr. Veysel Eroğlu Barajı’nda açılış için hummalı bir çalışma başladı. 24 milyon metreküp dolgu hacmi ile Atatürk Barajı’ndan sonra Türkiye’nin ikinci büyük barajı olan Ilısu Prof. Dr. Veysel Eroğlu Barajı’nda 6’ıncı türbini de devreye alınmış durumda.

19 Mayıs 2020 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın video konferans katılımı ile 1’inci türbini devreye alınan barajın, tam kapasite aktif olmasından dolayı açılışı gene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşecek.

Vali Demirtaş, ‘’Ülkemiz için büyük öneme sahip olan Ilısu Prof. Dr. Veysel Eroğlu Barajı tam kapasite çalışmaya başlamış durumda. Cumartesi günü Sn. Cumhurbaşkanımız tarafından açılışı yapılacak. Bizlerde burada son hazırlıklarımızı yapıyoruz. Cumartesi günü vatandaşlarımızı açılışa davet ediyoruz’’ diye konuştu.

Mardin Valisi Demirtaş, Cumhurbaşkanı ziyaretinden önce Dargeçit’te inceleme yaptı