1. Haberler
  2. ANKARA
  3. Mansur Yavaş’tan Grevdeki Çayırhan Madencilerine Destek Ziyareti

Mansur Yavaş’tan Grevdeki Çayırhan Madencilerine Destek Ziyareti

featured

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Çayırhan Termik Santrali’nde özelleştirme kararına karşı greve giren 500 madenciyi ziyaret etti. İşçilere desteklerini ileten Yavaş, “Ankara Büyükşehir, Nallıhan, Beypazarı Belediyeleri olarak kendilerine bu eylemleri süresi önce destek olmaya devam ediyoruz ve devam edeceğiz. Bu arada Sayın Bakan’la biraz önce ben yazıştım. Önümüzdeki hafta buradaki temsilcileri kabul edeceğini, kömür üretimine son vermeyeceklerini bize bildirdi.” dedi.

Mansur Yavaş’tan Grevdeki Çayırhan Madencilerine Destek Ziyareti 1

Yavaş’a, Nallıhan Belediye Başkanı Ertunç Güngör ve Beypazarı Belediye Başkanı Özer Kasap da eşlik etti.

“İşçilerin Yanında Olmaya Devam Edeceğiz”

Ziyaretin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Mansur Yavaş, madencilerin eylemi ve çözüm sürecine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Yavaş, grevdeki işçilere desteklerinin süreceğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Öğrendiğim kadarıyla Bakan Yardımcısı gelmiş. Buradan gerekli bilgileri almışlar. Arkadaşlarımız eylemlerine devam ediyorlar. Biz de Ankara Büyükşehir, Nallıhan, Beypazarı Belediyeleri olarak kendilerine bu eylemleri süresi önce destek olmaya devam ediyoruz ve devam edeceğiz. Bu arada Sayın Bakan’la biraz önce ben yazıştım. Önümüzdeki hafta buradaki temsilcileri kabul edeceğini, kömür üretimine son vermeyeceklerini bize bildirdi. Ben de bunu buradaki işçi arkadaşlara ilettim. Aynı zamanda buradaki arkadaşların sadece işleri açısından güvence istediklerini belirttik. Sendika Başkanı’mız burada, temsilcimiz burada… İnşallah önümüzdeki hafta Sayın Bakan’la görüşüp uygun bir yol bulunur diye düşünüyorum. Çünkü bu kadar insanı kimse işsiz, ekmeksiz bırakmaz diye düşünüyorum. Bunlar zaten işi bilen insanlar. Burada üretimi devam ettiren insanlar. Bunları buradan işten çıkarıp da bir başkasının yerine getirmesi pek mantıklı bir şey değil. Tereddüte düşüren noktalar dört ay içerisinde lojmanları boşaltın deyince buradaki işçileri işten çıkarıp oralara yeni işçiler getirecek endişesi var hepsinde. İnşallah bunlar da Bakan Bey’le görüşüp de çözülür diye düşünüyorum. Biz arkadaşlara destek olmaya devam edeceğiz.”

Mansur Yavaş’tan Grevdeki Çayırhan Madencilerine Destek Ziyareti
Yorum Yap