1. Haberler
  2. ANKARA
  3. Mansur Yavaş’tan Cumhurbaşkanlığı Adaylığı Açıklaması

Mansur Yavaş’tan Cumhurbaşkanlığı Adaylığı Açıklaması

featured

ABB Başkanı Mansur Yavaş, CHP’deki ön seçim öncesi cumhurbaşkanı adaylığı imza sürecinin sona ermesine ilişkin konuştu. “Gündemin sadece şu andaki ülke gündeminin olması gerektiğini ve bunun da ülke gündemini geri atacağını düşünerek karşı çıkmıştık” diyen Yavaş, aday olup olmayacağını ilişkin bir soruya ise, “Bunları konuşmak için çok erken. Çünkü biz en son birlikte yaptığımız toplantıda bütün alternatifleri masaya yatırdık. Bu alternatifler tabii ki hep gündemde olacaktır ama şu anda erken seçimin tarihi yok, bir şey yok.” şeklinde yanıt verdi.

“Parlamenter sistem mutlaka olmalı”

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) tarafından Çankaya Birlik Mahallesi’nde kapsamlı bir tadilat sürecinden geçirilen 8 katlı bina, “Tayfun Tanju Kara Espor Merkezi” adıyla hizmete açıldı. Burada bir konuşma yapan Mansur Yavaş, “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem bizim ülkemizin geleceği olan gençlere dair en büyük sözlerimizden biridir. Çünkü biz biliyoruz ki, adaletin olmadığı bir yerde özgürlükten, özgürlüğün olmadığı bir yerde de gençlerin hayallerinden söz edilemez. Gençler için bir ülke inşa ederken, kuvvetler ayrılığını esas alan, demokrasiyi güçlendiren bir yönetim modelini yeniden hayata geçireceğiz. Herkesin eşit olduğu, hukukun üstünlüğünün garanti altına alındığı bir düzen herkesin hakkıdır. Parlamenter sistem mutlaka olmalı diyoruz. Kuvvetler ayrılığı, fren dengesi olmadığı zaman neler yaşandığını hep birlikte görüyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Biz ön seçime karşı değiliz”

Gazetecilerin CHP’deki ön seçim süreciyle ilgili sorularını da yanıtlayan Yavaş, sürecin parti içinde enerjinin içe yönelmesine neden olabileceğini belirterek, “Biz ön seçime karşı değiliz. Partinin en üst karar organlarından bir tanesidir. Buradaki sorun biz enerjisini partinin içe harcamamasını ve gündemin sadece şu andaki ülke gündeminin olması gerektiğini ve bunun da ülke gündemini geri atacağını düşünerek karşı çıkmıştık. Hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

“Parti içinde bölünmüşlük görüntüsü vermem”

Olası bir adaylık süreciyle ilgili olarak ise “Bunları konuşmak için çok erken. Çünkü biz en son birlikte yaptığımız toplantıda bütün alternatifleri masaya yatırdık. Bu alternatifler tabii ki hep gündemde olacaktır ama şu anda erken seçimin tarihi yok, bir şey yok. Bunları konuşmak için çok erken. Orada da şunu söylemiştim Sayın Genel Başkanımıza ve Ekrem Bey’e. Bizim kendi başımıza aday olma ya da olmama diye bir hakkımız yok artık. Yani toplum günü geldiğinde ne karar verirse, eğer talep olursa tabii ki bunu değerlendireceğiz. Ancak bunu yaparken, bunu söylerken de partide bir bölünmüşlük, fikir ayrılığı var gibi görüntüler içerisinde beni asla bulamayacaksınız. Bunlar günü geldiğinde değerlendirecek şeylerdir.” ifadelerini kullandı.

Mansur Yavaş’tan Cumhurbaşkanlığı Adaylığı Açıklaması
Yorum Yap