Mansur Yavaş: Havalimanı metrosunu yapmaya hazırız

featured
service

ABB’nin ‘4. Yıl Projeleri Tanıtım Töreni’nde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Ankara halkını neden cezalandırıyorsunuz, havalimanı metrosunu 4 yıldır niye yapmıyorsunuz?” sözleriyle iktidara seslendi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi bugün Atatürk Spor Salonu’nda 4. Yıl Projeleri Tanıtım Töreni düzenledi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın görevinin 4. yılında yaşama geçirdiği projeleri tanıttığı törene, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da katıldı.

“ANKARA AVRUPA’NIN METRO OLMAYAN TEK BAŞKENTİ”
Törende konuşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara’nın havalimanına metrosu olmayan tek Avrupa Başkenti olduğuna dikkat çekti.

Yavaş, “Ankara halkına sesleniyorum: Yeni açılan Keçiören-AKM-Kızılay Metrosunun da parasını Ankara Büyükşehir Belediyesi ödeyecek. Parayı veren biziz ama “metro yapmadı” diye eleştirilen de biziz. Havaalanında metro olmayan tek Avrupa Başkentinin yöneticisi olarak size açık çağrı yapıyorum. Projesi 2015 yılında tamamlanmış 2019 yılından beri de yatırım programında olan Keçiören-Havalimanı metrosunu bir türlü yapmadılar. Ben diyorum ki projesi hazır, nasıl olsa parasını da bizden alacaksınız. Biz kredisini 15-20 yıl vadeyle buluruz. Ankara halkını da böyle yüklü borcun altına sokmayız. Verin yapamadığınız havalimanı metrosunu yurtdışından kredisini bulup biz yapmaya hazırız. Ancak İstanbul’da Ekrem Başkanımız devam eden metro çalışmalarına başladı ya, Ulaştırma Bakanlığı da onunla yarışıyor, ‘Siz mi çok yaptınız, biz mi çok yaptık’ diye, bırak orayla yarışmayı Ekrem Başkan gereğini yapıyor, Ankara halkını neden cezalandırıyorsunuz, havalimanı metrosunu 4 yıldır niye yapmıyorsunuz” şeklinde konuştu.

Mansur Yavaş: Havalimanı metrosunu yapmaya hazırız