Mansur Yavaş Akyurt’ta vatandaşlarla buluştu

featured
service

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, muhtarlar ve vatandaşlarla bir araya gelerek ihtiyaçların belirlenmesi ve sorunların çözümü için yaptığı ziyaretlere Akyurt ile devam etti.

Muhtarları dinleyen ve notlar alan Mansur Yavaş, “Mezbahane için yer arıyoruz. Akyurt Belediyesi’ne yazdık, hazineye de yazacağız. Uygun bir arazi verirlerse inşallah mezbahane ihalesini bu yıl içerisinde yapmış olacağız” dedi.

Fuar alanı hakkında da bilgi veren Yavaş, “Bir buçuk yıl önce yapmış olsaydık bize 150-200 milyon liraya mal olacaktı, son zamlardan sonra en az 1 milyar. Zamanında bizim söylediğimizi yapıp devretselerdi, Akyurt’a büyük bir zenginlik gelecekti, hem de istihdam olacaktı” diye konuştu.

VATANDAŞLARLA SOHBET ETTİ
Haymana’nın ardından ilçe gezilerine Akyurt ile devam eden ABB Başkanı Mansur Yavaş, muhtarlarla gerçekleştirilen toplantının ardından ilçe meydanına yürüyüş yaptı. Cumhuriyet Meydanı’nda vatandaşlarla sohbet etti, ardından da esnaflara ziyarette bulundu.

Gerçekleştirilen toplantıya ise Başkan Mansur Yavaş’ın yanı sıra daire başkanları da katıldı. Muhtar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerini dinleyen Başkan Yavaş, notlar aldı, planlanan çalışmalardan bahsetti.

Mansur Yavaş Akyurt'ta vatandaşlarla buluştu 1

“250 MAHALLEYE SU TAŞINIYORMUŞ”
Toplantıda konuşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Seçimlerden önce her televizyona çıktığımda ‘Akyurt’un Haydar Köyü’ne tankerle su taşınıyor, bu çağda bu olur mu?’ diye konuşuyordum. İş başına geldiğimde maalesef en az 250 tane mahalleye su taşınıyormuş. Ve şöyle bir mantıkla çalışılmış, en acil olan ve belediyenin görevi olan su ve kanalizasyon gibi ihtiyaçlar yerine başka projeler öne çekilmiş. Şu anda biz 80 tane köyün açıktan akan kanalizasyonunu kapattık. 30-40 tanesi şu anda ihale kapsamında devam ediyor. Yine içme suyu açısından da birçok çalışmalar yapıyoruz. Örneğin 2017 yılında projesi yapılmasına rağmen bugüne dek yapılmayan yenileme çalışması ile Akyurt’a Çubuk üzerinden içme suyu getirdik. Bunun gibi mahallelerimizde çalışmalar da devam ediyor” dedi.

“BİR TANE İSİM VEREMİYORLAR”
“Seçimlerden önce de söylemiştim, kazandığımız zaman zafer kazanmış olmayacağız. Zafer kazanmak demek düşmana karşı kazanmak gibi bir anlam taşır” diyerek sözlerine devam eden Yavaş, “Halbuki biz sadece 5 yıllık bir görev üstleniyoruz. Karşımızdaki düşman değil dedik ve bir kişiyi bile ayırmadan aynen devam ediyoruz. Hatırlarsanız seçimlerden önce işçileri çıkaracağımız gibi birçok iftiraya maruz kaldık. Zaman zaman belediye meclisinde tartışmalar oluyor, kasıtlı çıkarttığımız kişi varsa isim verin diyorum, bir tane isim veremiyorlar” diye konuştu.

Mansur Yavaş Akyurt'ta vatandaşlarla buluştu 2

“AÇIK İHALELER İLE TASARRUF SAĞLIYORUZ”

Yapılan açık ihaleler sayesinde tasarruf sağlandığına dikkat çeken Yavaş sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Her gittiğimiz yerde biz açık olacağız, şeffaf olacağız, hesap vereceğiz, yaptığımız harcamaları herkes görecek demiştik. Ve ne kadar para harcamışsak açık açık gösteriyoruz. İhaleleri açık yapıyoruz, bizim bu güne kadar yaptığımız ihalelerin hepsini internetten görebilirsiniz, büyük kırımlar sağlıyoruz ve belediyemizde bunlardan oldukça tasarruf sağlıyor”

“EKSİKLERİMİZİ YERİNE GETİRECEĞİZ”
Akyurt’un ihtiyaçlarına yönelik çalışmalardan da bahseden Yavaş şöyle konuştu: “İki mahallenin asfaltı yok, Yıldırım ve Beyazıt Mahallelerinde kaldırım ihtiyacı var. Bütün belediyeler için söz konusu hiçbir müteahhit ihalelere girmiyor çünkü işe başladığı zaman maliyetleri öngöremiyorlar, akaryakıt fiyatları ve diğer maliyetlerin ne olacağını bilmiyorlar. Bizim müteahhitlerin hiçbirine çok şükür borcumuz yok. Eski döneme ait 3,5 katrilyon borç ödedik. Ama müteahhitler önünü göremiyor. Bu konuda zor durumdayız. Geçtiğimiz yıl Ankara geneli için kaldırım ihalesi yapmıştık ancak yeniden ihaleye çıkmak durumunda kalacağız, sonrasında da eksiklerimizi yerine getireceğiz.

Mansur Yavaş Akyurt'ta vatandaşlarla buluştu 3

“MEZBAHANE İÇİN YER ARIYORUZ”
Mezbahane için yer arıyoruz. Akyurt Belediyesi’ne yazdık, hazineye de yazacağız. Uygun bir arazi verirlerse inşallah mezbahane ihalesini bu yıl içerisinde yapmış olacağız. Yeni mezarlık hemen hemen bitti, 2 bin kamyon hafriyat gitti, 3 bin kamyon daha lazım ancak bir kısmına önümüzdeki hafta lahitler konulmaya başlanacak. EGO ile ilgili şikayetler vardı, onların da talimatını verdim. İnşallah bu konuda da bir iyileşme yapacağız. Aldığımız otobüslerin bir kısmı yeni yeni geliyor, geldikçe sefere koyuyoruz.
İlçe belediyeleri ile istihdamı artıracak, buraları geliştirecek projeleri yapmaya, temelini atmaya ve açılışını yapmaya hazırız. Biz elimizi uzatıyoruz, yaklaşan belediye var, yaklaşmayan belediye var. Artık yaklaşan belediyelerle elimizden geldiği kadar hizmetleri yapmaya da çalışıyoruz, imkanlarımız ölçüsünde. Ama şunu da bilmenizi isterim, sizlerden aldığımız paraların bir kuruşunu heba etmeden sizler için harcamaya çalışıyoruz.

“FUAR ALANI KONUSUNDA TAVRIMIZ NET”
Zaman zaman fuar alanı hala yapılmadı diyorlar, bir buçuk yıl mevcut devam eden firmanın fesih mahkemesi sürdü, bir buçuk yıldır şunu söylüyorum, ‘Verin hisseleri belediye olarak ben yapacağım.’ Hilal Hanım da yapılmasını istiyor, bir buçuk yıldır verelim mi vermeyelim mi tartışması sürüyor. Valilik var, Ticaret Odası var, Borsa var, odalar var. Dolayısıyla biz fuar alanını bir an evvel yapmak istiyoruz. Bir buçuk yıl önce yapmış olsaydık bize 150-200 milyon liraya mal olacaktı, son zamlardan sonra en az 1 milyar. Zamanında bizim söylediğimizi yapıp devretselerdi, Akyurt’a büyük bir zenginlik gelecekti, hem de istihdam olacaktı. Bu konuda da bizim tavrımız netti, yapmak istiyoruz”

Mansur Yavaş Akyurt'ta vatandaşlarla buluştu 4
Mansur Yavaş Akyurt’ta vatandaşlarla buluştu

Yorumlar kapalı.