Mansur Yavaş: 500 bin aileye paket hazırlamakla zarar etmeyiz

featured
service

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara Kent Konseyi’nin toplantısına video konferans yöntemiyle katıldı. Büyükşehir Belediyesinin koronavirüs salgınıyla mücadelesine yönelik çalışmalarını anlatan Başkan Yavaş, toplumsal dayanışmanın ve beraberliğin de önemini vurguladı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, video konferans yöntemiyle Ankara Kent Konseyi’nin düzenlediği toplantıya katıldı.

Ankara Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri arasında gerçekleştirilen video konferansa katılan Başkan Yavaş, toplumsal dayanışma için sivil toplum kuruluşları ile birlikte yapılabilecekler hakkında fikir alışverişinde bulundu. Konuşmasında dayanışmanın, birlik ve beraberliğin önemini vurgulayan Başkan Yavaş, “Bize de yakışan budur” dedi.

“İNSANLARIN MAĞDURİYETLERİNİ GİDERMEK İÇİN UĞRAŞTIK”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Büyükşehir Belediyesinin koronavirüs salgınıyla mücadelesi hakkında yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler vererek, şöyle konuştu: “İş yerlerinin kapatılmasıyla birlikte, ‘Ne yapabiliriz?’ diye düşünmeye başladık ve ilk aklımıza gelen şey dayanışma oldu. Bizim işimiz gücümüz bu… İnsanlar her an devletin kapısına gidemezler. Gitse de bir sürü mevzuatla karşılaşırlar ama bu konularda en çabuk hareket eden her zaman belediyelerdir. Biz de hemen hareket ederek, bir an evvel insanların mağduriyetini gidermek için uğraştık.”

Mansur Yavaş: 500 bin aileye paket hazırlamakla zarar etmeyiz 1

“BİZE YAKIŞAN BUDUR”

Başkent’te 30 bini Suriyeli olmak üzere 150 bin aileye yardım yaptıklarını ve bu çalışmaları Kent Konseyi ile de birlikte yapabileceklerini belirten Başkan Yavaş, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Bu 500 bin aile olacak şekilde kendimizi hazırlıyoruz. Neden derseniz, kimse bu sürecin sonunu kestiremiyor. Mağdur olan sayısını, ne kadar süreceğini bilmiyoruz. 500 bin aileye paket hazırlamakla da zarar etmeyiz. Belki bir daha ve bir daha dağıtmak durumunda kalacağız. Bazen yaşanan çirkin şeylerle de karşılaşıyoruz ama güzellikler de var. İnsanların birbirine yaptığı yardımlar, jestler… Çok güzel dayanışma örnekleri var, mesela bizim bakkallardaki veresiye defterlerini kapatın çağrımız… Bunlar güzel şeyler, bize de yakışan budur.”

KENT KONSEYİ’NDEN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE DESTEK

Video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen toplantı sonrası Ankara Kent Konseyi, sosyal medya hesapları üzerinden Ankara Büyükşehir Belediyesinin dayanışma çağrısına destek verdi. “6 milyon tek yürek olalım, hastalığı değil iyiliği bulaştıralım” vurgusuyla yapılan çağrıda, “Ankara Büyükşehir Belediyesinin yardım etmek isteyen vatandaşlara yönelik, dezavantajlı bölgelerdeki bakkala, kasaba ve manava borcu olan Başkentli komşularımız için başlattığı çağrıyı Ankara Kent Konseyi olarak destekliyor, bileşenlerimizin bu konudaki katkılarınız bekliyoruz” ifadeleri yer aldı.

Mansur Yavaş: 500 bin aileye paket hazırlamakla zarar etmeyiz