Manisa’daki 600 bin bina için denetim hazırlıkları sürüyor

featured
service

Manisa’nın 17 ilçesindeki 600 bin bağımsız birimden oluşan yapının depreme dayanıklılık testlerinin yapılacağını belirten Başkan Ergün, başvuruların nasıl ve ne şekilde yapılacağı ile ilgili detayların da yakın zamanda kamuoyuyla paylaşılacağını söyledi.

MANİSA (İGFA) – Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Celal Bayar Üniversitesi ile imzaladığı işbirliği protokolünün detayları hakkında meclis üyelerine bilgi verdi.

Yapılacak denetimlerle ilgili teknik personellere eğitimler verildiğini anlatan Başkan Ergün, şehirdeki mevcut binaların zemin yapısı, zemin dayanımı, bina yapım yılı, kolon kiriş sistemi, projelerin belediyelerimizde bulunan projeleriyle uyumlu olup olmadığı, yerinde yapılacak incelemeler ile donatı durumunun projedeki durumuyla örtüşüp örtüşmediği gibi konularda denetimlerinin üniversite tarafından gerçekleştirileceği kaydedildi.

Üniversitenn çalışmalarıyla ilgili gerekli finansman desteğinin Büyükşehir’ce sağlanacağını ifade eden Başkan Ergün, “Bu denetimler yapılırken, vatandaşlarımızdan herhangi bir ücret talep edilmeyeceğini de vurgulamak istiyorum. Dün itibariyle de deprem dayanıklılık testini yapacak teknik personellerin eğitimlerine de başladık. İnşallah kısa süre içerisinde saha çalışmalarına da start vereceğiz. Başvuruların nasıl ve ne şekilde yapılacağı ile ilgili detayları da yakın zamanda vatandaşlarımızla paylaşacağız. Karot uygulaması değil bu. Bunu da belirtmek istiyorum. Binanın durumuyla ilgili insanlarımızın faydalanacağı bir belge olacak. İsteyenler performans analizi için karot uygulaması yaptırabilecek. Biz sadece belgeleriyle binaların durumlarının ne olduğunu beyan etmiş olacağız” diye konuştu.

Manisa’daki 600 bin bina için denetim hazırlıkları sürüyor