Manisa’da 10 farklı bölgeye deprem istasyonu

featured
service

Manisa Büyükşehir Belediyesi ile Doğa Hareketler Araştırma Derneği (DOHAD) arasında afet zararlarının azaltılması amacıyla “Deprem Öncü İşaretleri İzleme İstasyonu Kurulumu ve Değerlendirilmesi protokolü imzalandı.

MANİSA (İGFA)- Manisa Büyükşehir Belediyesi ile DOHAD arasında İTÜ Elektrostatik Kayaç Gerginlik İzleme Yöntemi ile Deprem Tahmin Sistemi Proje Grubu’nun geliştirdiği ‘Elektrostatik Kayaç Gerginlik İzleme Yöntemi’ ve DOHAD ‘Çoklu parametre izleme yöntemi ile Manisa il sınırları içerisinde bulunan fayların hareketlerinin ve jeofiziksel parametrelerin gözlenmesi noktasında protokol imzalandı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile DOHAD Başkanı Fuat Agalday’ın imza altına aldığı protokol töreninde Genel Sekreter Aytaç Yalçınkaya, İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Ünsel Gökçe ile DOHAD Yönetim Kurulu Üyesi Önder Okan hazır bulundu.

Protokol töreninde konuşan Dernek Başkanı Fuat Agalday, “Manisa Büyükşehir Belediyesi ile depremleri önceden tahmin etmek amaçlı 10 bölgeye sürekli yer altı hareketlerini izleyen deprem istasyonları kurulacak. Amacı büyük depremler öncesinde uyarı yapabilmek için, riskin yükseldiğini söyleyebilmek için bu deprem istasyonlarını kuracağız” dedi. 

Manisa’da 10 farklı bölgeye deprem istasyonu