Manisa şehitlerini unutmadı

featured
service

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Sarıkamış Şehitleri Parkı içine yapılan Sarıkamış Şehitleri Anıtı, Sarıkamış şehitlerinin, şahadetlerinin 1077nci yıldönümünde törenle açıldı.

MANİSA (İGFA) – Sarıkamış Şehitleri Anıtı açılış töreni, Aralık ayı Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı’nda ‘Sarıkamış Şehitleri Parkı’ adı verilen Büyük Laleli Parkı’nda gerçekleştirildi.

Törenin açılış konuşmasını yapan Sarıkamış Şehitleri Yaşatma ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Öztürk Demir, “Cesur, yürekli, tarihini seven, şehrini seven Cengiz Başkanımıza bu projeyi sunduğumuz zaman, kabul etti ve çalışmaya başladık. Bu süreci bizimle beraber yöneten, gören Cengiz Ergün başkanıma çok teşekkür ediyorum. Kısaca emeği geçen herkese sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehitlerimizi rahmetle yad ediyoruz” dedi.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Tarihini bilmeyen milletler, yok olmaya mahkûmdur” diyen büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, geçmişimizi unutturmamak adına ‘Yüzüncü Yılında Milli Mücadele Döneminde Manisa’ isimli 4 ciltten oluşan önemli bir eseri şehrimize kazandırdık” diyerek anıtın yapılma sürecini anlattı. Başkan Ergün, “Sarıkamış, 90 bin askerimizin donarak şehit olduğu yüreklerimizi kavuran tarihimizin en acı olaylarından bir tanesidir. Manisa’mızda kurulan Sarıkamış Şehitleri Yaşatma ve Dayanışma Derneğimizin değerli yönetiminin şehrimize, Sarıkamış Şehitleri Anıtı yapılması yönündeki talebine kayıtsız kalmadık. 2019 yılı Aralık ayındaki Büyükşehir Belediye Meclisimizde karar alarak, birazdan açılışını gerçekleştireceğimiz Sarıkamış Şehitleri Anıtı’nı inşa ettik. Sarıkamış’ta, Manisa’mızdan da 224 Mehmetçiğimizi şehit vermiştik. Bu nedenle hem Manisalı şehitlerimiz hem de şehitlik mertebesine yükselen tüm Mehmetçiklerimiz için bu güzel anıtı şehrimize yapmış olmanın gururunu yaşıyoruz. Bu bağlamda eserimizin yapımında emeği olan değerli heykel sanatçısı Pınar Öktem Doğan’a da Manisalılar adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından aziz şehitlerimizin ruhlarına ithafen okunan dualarla birlikte Sarıkamış Şehitleri Anıtı’nın açılış kurdelesi, Başkan Cengiz Ergün ve davetlilerle birlikte kesildi. Tören, lokma hayrı ile son buldu.

Manisa şehitlerini unutmadı