Malatya’ya fidancılar ve peyzacılar yakıştı

featured
service

Malatya’da Fidancılar ve Peyzajcılar Sitesi’nde incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Türkiye’ye örnek bir yapı oluştuğunu söyledi.

MALATYA (İGFA) – Malatya’da 70 bin metrekarelik bir alan üzerine kurulan, 34 dükkândan oluşan Fidancılar ve Peyzajcılar Sitesi tamamlanarak esnafların ve vatandaşların hizmetine sunuldu.

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından 90 gün gibi kısa bir sürede tamamlanan siteyi ziyaret eden Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, site içerisinde faaliyet gösteren esnafları ziyaret etti.

Sitenin Türkiye’de örnek bir site olduğunu ifade eden Fidancılar Kooperatif Başkanı Abuzer Yumrutepe, Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.  Malatya İl Tarım ve Orman Müdürü Tahir Macit, meyve üretiminde özellikle birçok ilden ileride olduklarını belirterek, bu sitede Türkiye markası olacak fidancıların ortaya çıkacağını söyledi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise bir taraftan lisanslı depoyla birlikte vatandaşımızın ürününün kalitesinin ve niteliğinin korunması noktasında çalışmalar yaparken, vatandaşların ürününün korunması ve doğal, sağlıklı bir ortamda satışların gerçekleştirilmesi noktasında çalıştıklarını söyledi. 90 gün içerisinde tamamlanan tesisin sadece maliyetiyle diğer alt yapısı Büyükşehir Belediyemiz tarafından karşılanarak yapıldığını anımsatan Başkan Gürkan, “Bizim amacımız birilerine rant elde ettirmek değil. Malatya’mıza hizmet verecek esnafımızın önündeki engelleri aşarak esnafımızın Malatya’ya daha güzel hizmet etme imkânına kavuşması için her türlü alt yapı ve sosyal yapıları, çevre ve ulaşımla ilgili engelleri kaldırarak güzel bir ortam sağlanmasıdır” dedi.

Malatya’ya fidancılar ve peyzacılar yakıştı