Malatya’da 600 milyon değerinde proje

featured
service

Malatya Büyükşehir Belediyesi, İller Bankası, JICA ve MASKİ Genel Müdürlüğü ortaklığıyla, Battalgazi ve Yeşilyurt başta olmak üzere, 11 ilçeye yapılan yatırımlarla
ilgili “Su Temini Projeleri Ön Tamamlama Açılış Törenleri” düzenlendi.

MALATYA (İGFA)- Arslantepe Höyüğünde gerçekleştirilen törene, Japonya Büyükelçisi Suzuki Kazuhiro, Mr. Sasaki Daisuke, Mr. Doma Akifumi, Ms. Nobuhiro Ikuro, Ms. Yurika Saito, Mr. Ali
Bekin, Malatya Valisi Aydın Baruş AK Parti Malatya Milletvekili MKYK üyesi Bülent Tüfenkçi, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İller Bankası Genel Müdür Yardımcısı Emrah Baydemir, MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert, siyasi parti il temsilcileri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Büyükşehir Belediyesi ile MASKİ çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

Törende ilk olarak, Malatya Büyükşehir Belediyesi, İller Bankası, JICA ve MASKİ Genel Müdürlüğü’nün yaptığı yatırımların tanıtımları yapıldı. MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert, “Şu anda bulunduğumuz bölge UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Arslantepe Höyüğü’dür. Battalgazi, Orduzu ve Hanım çiftliği bölgesinde yıllardır su sıkıntısı vardı. Yaptığımız çalışmalarla içmesuyu artık sağlıklı bir şekilde akıyor”dedi. 

Malatya’da olmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade eden JICA Türkiye Ofisi Başkanı Nobuhiro Ikuro: “Bugün yerel yönetimler altyapı geliştirme projesi kapsamında Malatya’dayız. Dünya miras alanı olarak tescillenen Arslantepe Höyüğü’nde, Malatya’nın hemen hemen tamamında yürütülen su, kanalizasyon ikmal projelerinin açılış töreninde bir aradayız” ifadelerini kullandı.

TAMAMLANAN 42 PROJE 

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “100 milyon lirası MASKİ Genel Müdürlüğümüzün öz kaynakları ile 500 milyon lirası ise JICA’dan sağlanmak üzere 600 milyonluk çalışmaların açılışını gerçekleştiriyoruz. Bu yatırımlarımızla yaklaşık 400 bin kişinin ihtiyacını karşılayacağız.

Tamamlanan, devam eden 42 projemizi JICA ortaklığı ile gerçekleştiriyoruz. 6 adet atıksu arıtma tesisi, 34 adet içmesuyu ve kanalizasyon hattı, 2 program araç filosu, doğu ve batı kollektörü kanalizasyon projeleri, yeni içmesuyu kaynakları, beylerderesi kaptaj tesisi ve Orduzu bölgesi altyapı yatırımları gerçekleştiriliyor. 341 bin 550 metre içmesuyu ve kanalizasyon hattı inşa edildi. İlçelerimize arıtma tesisleri inşa ediyoruz” dedi. 

 

 

 

 

Malatya’da 600 milyon değerinde proje