Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Gürkan: “Muhtarların partisi olmaz”

featured
service

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İller İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından Ankara Gölbaşı’nda gerçekleştirilen Eğitim Seminerine konuşmacı olarak katıldı.

MALATYA (İGFA)- Ankara Gölbaşı Vilayetler Evi’nde İller İdaresi Genel Müdürlüğü’nün hazırladığı İdare ve Denetim Müdürleri ile Büyükşehir Belediyeleri Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanları Eğitim Semineri başladı. 3 gün sürecek olan eğitim seminerinin açılış programına İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’da katıldı.

81 ilden gelen muhtarlar, daire başkanları ve daire müdürlerinin katılımıyla Ankara Gölbaşı Vilayetler Evi’nde gerçekleştirilen eğitim seminerine konuşmacı olarak katılan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Nizamı Cedit ordusunun kurulmasıyla muhtarlık çok daha etkin bir duruma geldi. Dolayısıyla muhtarlık aynı zamanda hepimizin beş duyu organı. Yereldeki bütün bilgilerin aktarımını sağlayan kişi anlamındadır. Bu anlamda muhtarlık çok önemli bir müessesedir. Bu müessesenin devam etmesi ve güçlendirilmesi noktasında hükümetimizin yapmış olduğu çalışmaları takdir ediyoruz.

Belediye Başkanı ve muhtarların partisi olmaz. Muhtarlarımız seçilirken kendi adına seçilir. Belediye başkanı her ne kadar parti adına seçilse de oy veren vermeyen herkesin belediye başkanıdır. Ben belediye başkanını tarif ederken, geçmiş yüzyılların, günün ve gelecek yılların belediye başkanı olması gerekir diyorum.

Mahalle müzeleri kavramını ilk Malatya olarak biz getirdik ve mahalle müzeleri kurduk. Mahallenin belleğinin, hafızasının korunması noktasında ilk mahalle müzeleri kavramını da şehrimizdeki 718 mahallemizin büyük bir ekseriyetinde gerçekleştirdik. Bu aynı zamanda mahalleye aidiyet olgusunu da beraberinde getirdi”  dedi. 

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Gürkan: “Muhtarların partisi olmaz”