“Libya-İzmir seferlerinin kıymetini bilmeliyiz”

featured
service

Libya ile İzmir arasında yeniden başlatılan gemi seferleri için hiçbir hazırlık yapılmadığına dikkat çeken Destination İzmir Başkanı Bülent Tercan, ’25 yıldan sonra yeniden başlayan seferlerin kıymetini bilmeliyiz” dedi.

İZMİR (İGFA) – Destination İzmir Başkanı Bülent Tercan, Libya’dan gelen gemiler esnaf ve tüccar için önemine dikkati çekti. 25 yıldan sonra yeniden başlayan seferlerin kıymetinin bilinmesi gerektiğini vurgulayan Tercan, “Geçtiğimiz haftalarda gelen ilk geminin ardından ikinci gemi yolda. Ama kent yöneticileri gereken ilgiyi göstermeli, hazırlık yapmalı” çağrısında bulundu.

Başta büyükşehir belediyesi olmak üzere ticaret odasına, sanayi odasına, esnaf birliğine ve kentin tüm kurumlarına önemli görevler düştüğünü ifade eden Tercan, “Gemi ile gelen ziyaretçiler sıradan turistler değil. Yüksek bütçeleri ile İzmir’e alım yapmaya gelen misafirlerin irili ufaklı tüm işletmelere, esnafa çok büyük faydası olacak. Misafirleri karşılayıp, sorunsuz alışverişlerini yapmalarına rehberlik edilmeli” dedi.

Misafirleri tanıtılan yerlere ücretsiz taşıyacak ulaşım araçları tahsis edilmesi gerektiğini belirten Tercan, “Büyükşehir belediyesi her türlü imkana sahip. Meslek kuruluşlarının teşviki ve desteği ile kent çarşılarındaki işyerlerinin Libya’dan gelenlere özel kampanyalar düzenlemesi, onları cezbedecek reklamlar yapması yararlı olacaktır.  Bu insanların ticari alımları bu kentin refah seviyesini yükseltecek. O zaman herkes elini taşın altına koymalı. Kentteki tüm işyerlerine ve halka Libya gemilerinin önemi doğru anlatılmalı, bu seferlere özel tam bir koordinasyon sağlanmalı” diye konuştu.

 

“Libya-İzmir seferlerinin kıymetini bilmeliyiz”